A hókifli receptünknél már említettük, hogy minden régi receptben van valami trükk, vagy egy különleges hozzávaló. Ebben a tésztában a tepertő az, ami első hallásra legalább olyan meglepő mint a hókiflinél az ecet, de felejthetetlen ízt ad! A kiflikhez hasonlóan tölthetjük a batyukat különböző sütés álló lekvárokkal, de nekünk a szilva volt a tuti befutó. Egy kis dobozba vagy formás edénybe csomagolva szintén jó kis gasztroajándék!
Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 30 dkg darált tepertő
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 2 ev.kanál tejföl
- 2 teáskanál só
- csipet bors
- csipet őrölt kömény
- szilvalekvár
Liszttel elmorzsoljuk a margarint és a darált tepertőt.
Hozzáadjuk a fűszereket.
Az élesztőt cukros tejben megkelesszük.
Összedolgozzuk a tepertős liszttel és a tejföllel, majd 1 óráig
pihentetjük. ½ cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk kerek szaggatóval és
szilvalekvárral megtöltjük, tojással megkenjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése