2011. október 30., vasárnap

Tökkrémes bonbon - VKF! 45

Végül, de nem utolsó sorban következzen a tökös desszert desszertje, ha esetleg valaki még édességre vágyna. A bonbon készítésbe rejtelmeibe tavaly karácsonykor vetettük bele magunkat. Mivel csokiból már mindenfélét láttunk, úgy gondoltuk, most a tökkrémeset sem szabad kihagynunk. Jöjjön, hát az utolsó tökös recept a VKF 45 tiszteletére. Nem egy nagy ördöngösség, próbáljátok ki!


Hozzávalók (kb. 30 db):
  • 2 tábla csoki (ét és tej keveréke)
  • 15 dkg sütőtök (megfőzve)
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/2 dl tejszín
  • szilikon csokiforma

A tököt villával szétnyomkodjuk, hozzátesszük az 1 tojássárgáját, a tejszínt és a fűszerkeveréket. Gőz fölött melegítve kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
A kétféle csokit felolvasztjuk (legjobb mikróban, hogy ne érje víz). Egy ecset segítségével kikenjük vele a bonbon formát és hűtőbe tesszük. Mikor megszilárdult egyenként mindegyiket megtöltjük a tökös töltelékkel. A bonbonokat egyenként csokival borítjuk és újra hűtőbe tesszük. Amikor megszilárdult, határozott mozdulatokkal kinyomkodjuk a szilikon formából.

2 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések