2011. október 28., péntek

Tök tikka masala - VKF! 45

Elérkezett a főételünk ideje. A különböző indiai fűszerek remekül illenek a sütőtökzöz, ezért úgy döntöttünk, hogy egy népszerű curryételt, a Tikka masalát készítjük el a sütőtök főszereplésével. A pikánsan fűszeres, paradicsomos - kókusztejes alap jól harmonizál a tök édeskés ízével, amit jogurttal, pirított mandulával, és igazi házi pitával ajánlunk!



Hozzávalók:
  • 1 kisebb sütőtök
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 friss vörös chili (vagy 1 kiskanál szárított)
  • egy hüvelykujjnyi friss gyömbér
  • egy csokor friss koriander
  • földimogyoró vagy más növényi olaj
  • egy diónyi vaj
  • egy fél üveg Patak-féle tikka masala paszta (vagy lásd lent: házi tikka masala paszta)
  • só, frissen őrölt bors
  • 400g hámozott paradicsom konzerv
  • 400g kókusztejkonzerv
  • 200g natúr joghurt
  • egy kis marék szeletelt mandula
  • 1 citrom
Házi tikka masala paszta: 2 gerezd fokhagyma, egy hüvelykujjnyi friss gyömbér, szárított vörös chili, 1 kk. füstölt paprika, 2 kk. garam masala, 1/2 kk. tengeri só, 2 ek. növényi olaj, 2 ek. paradicsompüré, kis csokor friss koriander, 1 ek, kókuszreszelék, 2 ek. őrölt mandula

A sütőtököt vágjuk kisebb kockákra, és sós vízben főzzük félkészre. Egy nagyobb lábasba öntsünk egy kis olajat, és adjuk hozzá a vajat. Szórjuk bele a hagymát, a chilit, a gyömbért, a korianderszárat, és pirítsuk 10 percig, még aranybarna és puha nem lesz. Adjuk hozzá a pasztát és a sütőtök kockákat, és ízesítsük sóval-borssal. Tegyük bele a kókusztejet, és azt is öntsük az edénybe. Forraljuk fel, és aztán mérsékeljük a lángot. Gyakran ellenőrizzük és ha kell, tegyünk hozzá még vizet. Mikor a tök puhára főtt akkor kész is vagyunk, de kóstoljuk meg kell-e még bele egy kis só vagy bors. Az ételt tálaljuk néhány kanálnyi joghurttal, pirított mandulával, korianderlevelekkel, néhány citromgerezddel, és házi pitával.
(Jamie Oliver receptje alapján)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések