Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 friss vörös chili (vagy 1 kiskanál szárított)
- egy hüvelykujjnyi friss gyömbér
- egy csokor friss koriander
- földimogyoró vagy más növényi olaj
- egy diónyi vaj
- egy fél üveg Patak-féle tikka masala paszta (vagy lásd lent: házi tikka masala paszta)
- só, frissen őrölt bors
- 400g hámozott paradicsom konzerv
- 400g kókusztejkonzerv
- 200g natúr joghurt
- egy kis marék szeletelt mandula
- 1 citrom
A sütőtököt vágjuk kisebb kockákra, és sós vízben főzzük félkészre. Egy nagyobb lábasba öntsünk egy kis olajat, és adjuk hozzá a vajat. Szórjuk bele a hagymát, a chilit, a gyömbért, a korianderszárat, és pirítsuk 10 percig, még aranybarna és puha nem lesz. Adjuk hozzá a pasztát és a sütőtök kockákat, és ízesítsük sóval-borssal. Tegyük bele a kókusztejet, és azt is öntsük az edénybe. Forraljuk fel, és aztán mérsékeljük a lángot. Gyakran ellenőrizzük és ha kell, tegyünk hozzá még vizet. Mikor a tök puhára főtt akkor kész is vagyunk, de kóstoljuk meg kell-e még bele egy kis só vagy bors. Az ételt tálaljuk néhány kanálnyi joghurttal, pirított mandulával, korianderlevelekkel, néhány citromgerezddel, és házi pitával.
(Jamie Oliver receptje alapján)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése