2011. október 14., péntek

Pirosaranyas, répás pulykacsíkok, hagymás rizzsel

Az elmúlt időszak nem csak a cumiról és pelenkáról szólt, mert ugye ennünk azért kellet, hogy jól bírjuk a szülői megpróbáltatásokat. Ez most apa-anya közös alkotása, mialatt a kicsi szunyókált.


Hozzávalók:
  • 40 dk pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál pirosarany
  • 2 répa csíkokra vágva
  • petrezselyem
  • só, bors
  • rizshez: 1 nagy fej hagyma, petrezselyem, só
Felvágjuk apróra a hagymát és egy serpenyőben, olajon üvegesre pirítjuk. Erre jön a csíkokra vágott hús, amit jó alaposan elkeverünk a ráöntött (csípős) pirosarannyal. (az elején lehet pár percet fedő alatt, akkor nem lesz száraz) Sózzuk, borsozzuk majd a végén jöhet a csíkokra vágott répa, amit csak éppen átforgatunk a pirosaranyas hússal, hogy jó roppanós maradjon. Mielőtt levennénk a tűzről, apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.

Köretnek hagymás rizst készítünk. Én nem vagyok egy nagy rizskedvelő, de ez engem is meggyőzött. Az előre megfőzött rizst az olajon párolt hagymával átforgatjuk és kicsit megpirítjuk. Fűszerezhetjük még petrezselyemmel, ha szükséges, még sóval, borssal. Itt most ne akarjuk, hogy a rizs pergős legyen ez így finom, szaftos.

Tálaláskor a szeletelt mozarellával kínáljuk, ami enyhíti az étel csípősségét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések