2014. április 18., péntek

Mandulakrémes tiramisu (tojás nélkül)

Egy könyű desszert is ölthet elegáns viseletet. Ezúttal a klasszikusnak számító tiramisut gondoltuk át, melynek egyik kedvenc magkrémünk, a mandulakrém szolgáltatja az alapját. A Donum Terrae felkérésére, mi ezzel a desszerttel készültünk a receptversenyre.


Hozzávalók:
  • 3 dl mandulatej
  • 5-6 púpozott teáskanál neszkávé
  • 1-2 kupak amaretto likőr
  • 2 dl habtejszín 
  • 500 g mascarpone
  • 80 g porcukor
  • 6-7 teáskanál mandulakrém + egy kicsi a tetejére
  • fél marék szeletelt mandula
  • 200 g babapiskóta

A mandulatejet felforraljuk, beletesszük a neszkávét, majd elkeverjük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, akkor hozzáöntjük az amarettót. A szeletelt mandult száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd egy késsel nagyjából összedaraboljuk. A mascarponét összekeverjük a porcukorral, a mandulakrémmel, és a mandulával. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a mascarponés keverékhez. Egy kb. 15x20-as üvegtálba lerakjuk a babapiskóta felét egyenként úgy, hogy előtte egy pillanatra a kávés tejbe forgattuk. Ezután rásimítjuk a mascarponés mandulakrém felét, majd jöhet a kávés piskóták másik fele, és végül a mandulakrém másik fele is. A tetejét egyenletesen elsimítjuk és márványmintát rajzolunk rá a mandulakrémből.

Tipp: A tetejére őrölt, vagy pírított szeletelt mandulát is szórhatunk.

1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések