2014. február 14., péntek

Valentin napi gyors desszertek

Szinte ugyanazokból a hozzávalókból két gyorsan összeállítható desszertet készítettünk Valentin napra, amit a szépséges Maminti Art sablonnal díszített fehércsoki tallérokkal koronáztunk meg.
Még nektek sem késő elkészíteni...

Mandulakrémes sütemény

Hozzávalók:

Két zabkekszet egy zacskóban törjük össze, és keverjük el egy kis olvasztott vajjal. Egy desszertgyűrűben lapítsuk el. Desszertgyűrűt készíthetünk műanyag flakonból vagy tejfölös pohárból is. De lehet piskótát vagy általunk sütött kekszet is használni a sütemény alapjaként.
A krémhez  keverjünk el a kb. 4-5 evőkanál mascarponét egy kis cukorral és 4-5 tk. mandulakrémmel. Mandulakrém helyett használhatunk földimogyorókrémet, vagy ízesíthetjük vaníliával is a krémet.
A tetejére tegyük rá a csokitallért. Elkészítése itt és itt.


Mandulakrémes-epres pohárdesszert

Hozzávalók:

3 zabkekszet törjünk össze egy zacskóban. A krémhez  keverjünk el a kb. 4-5 evőkanál mascarponét egy kis cukorral és 4-5 tk. mandulakrémmel. Kb. 10 darab epret 3 ek. cukorral tegyünk fel a tűzre, és forraljuk amíg egy kiscsit besűrűsödik a leve amit engedett.
Ha kihűlt az eper, akkor rétegezzük egy hosszú pohárba a  kekszet, a krémet és az epret. A tetejét díszítsük a csokitallérral. Elkészítése itt és itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések