2013. november 14., csütörtök

Csicseriborsó főzelék szezámmaggal, zöldségekkel

Egy borongós őszi napot tehetünk színesebbé ezzel az izgalmas, fűszeres főzelékkel.
A csicseriborsót legalább egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben megfőzzük. A főzővízbe teszünk egy gerezd fokhagymát, 1 babérlevelet, koriandermagot, sót és puhára főzzük. Egy serpenyőben, kevés olajra feltesszük a felaprított vöröshagymát és az 1 gerezd fokhagymát. A szezámmaggal együtt megpirítjuk. Rádobjuk a felkockázott zellert, répát és petrezselyemgyökeret. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor hozzáöntjük a szintén megfőtt csicseriborsóhoz. Ízesítjük kurkumával, borssal. Friss petrezselymet aprítunk hozzá. A tejfölt elkeverjük a liszttel és hozzáöntjük a zöldséges csicseriborsóhoz. Elkeverjük, felforraljuk és ízesítjük ha még szükséges. 

A csicseriborsóban rengeteg a lehetőség, íme néhány korábbi receptünk:
Falafel, Csicseriborsós-fetás saláta, Humusz.



Hozzávalók:


  • 200 gr csicseriborsó
  • 1 db nagy sárgarépa
  • 1 db kicsi petrezselyemgyökér
  • 100 gr zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 púpos kanál szezámmag
  • 1 kávéskanál őrölt koriander mag
  • fél csokor petrezselyem
  • kurkuma
  • 3 ek. tejföl
  • 1, 5 ek. liszt
  • víz
  • só, bors



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések