2013. február 11., hétfő

Nyár a télben - Téli gyümölcsturmix

Újra lehullott a hó, emlékeztetve minket, hogy hiába is reménykedünk a tavaszban, február közepén még igenis tél van. Ennek ellenére én mégis azt éreztem, hogy ennyi elég volt a hidegből, a szürkületből és a latyakból, és ha a külvilágra nem is tudok, belülről azért megpróbálok hatni a hangulatra egy igazi trópusi frissítővel. Ajánlom nektek is, hogy dobjátok fel a telet egy kis nyárral és vitaminnal, és máris kiszínesedik az a szürkület!



Téli gyümölcsturmix

  • 1 nagy érett banán feldarabolva
  • 2 narancs meghámozva, nagyobb kockákra vágva
  • 2 nagyobb alma meghámozva, és nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • kb. 10 szem aszalt meggy
  • 1 narancs leve
  • 1 citrom leve
  • 2 dl 100% almalé
  • víz
  • (tej - opcionális)



A hozzávalókat a víz és a tej kivételével turmixoljuk össze. Kóstoljuk meg, és ha túl sűrűnek érezzük, akkor tegyünk hozzá vizet. Aki tartalmasabbá szeretné tenni a turmixot, az tegyen hozzá tejet. Én második alkalommal reggelire fogyasztottam, és a már kész turmixhoz tettem a tejet, így krémesebbé-édesebbé vált, kímélve kicsit a reggeli gyomrot a savaktól. Használhattok szója, zab vagy mandulatejet is hozzá. Készítsetek rendszeresen ilyen frissítőket, mert ebben az időszakban ez lehet az egyik legjobb felkészülés a nátha és az influenza ellen.


3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!!!! A téli magazinotok óta ismerkedem a blogotokkal.IMÁDOM!!!! Kettő darab kérdésem lenne:Milyen technikával készülnek ezek a sejtelmes hangulatú fényképek,mint amelyek ennél a posztnál láthatók.Másik kérdésem,hogy terveztek e újabb magazint is esetleg? Előre köszönöm válaszotokat és csak így tovább!!!!!!!!! Üdvözlettel: Somosi Panni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Panni,
      Nagyon örülünk, hogy elnyerte tetszésedet a blogunk! :) A képek általában utómunkán esnek át, amit több program használatával szoktunk elvégezni. Általában Photoshop-ot és Lightroom-ot használunk. Igen, szeretnénk folytatni a sorozatot a TeaRoom magazinnal, szóval számíthatsz majd rá a jövőben is! :)
      üdv:
      a lányok

      Törlés
  2. Jujdejóóóóóóó! Nagyon várom a kövi számot!!Photoshopom nekem is van. Ez valamilyen retróeffekt a képen?Nagyon szépek. Köszike.Panni

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések