2012. november 27., kedd

Vörösbabkrém

Kezdhetném úgy is, hogy előző nap beáztattam a babot. De ennél sokkal Nigellásabban oldottam meg a dolgot, a gyors vacsora reményében egyenesen a konzervből. A babból jó kis őszi-téli tápláló egytálételt tudunk készíteni, ami igazán kiadós, de gondolhatunk máshogy is a babra, mondjuk pikáns előételként pirítósra kenve. Vagy csavarjunk még egyet rajta, és töltsük házi pitába, vagy tortillába, sok sok sajttal és tejföllel!

Hozzávalók a babkrémhez:
  • 1 vöröshagyma felaprítva
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 250g vörösbab
  • 2-3 ek. sűrített paradicsom
  • cayenne bors
 A kétféle hagymát pirítsuk meg, majd tegyük hozzá a babot, és a sűrített paradicsomot. Rottyantsunk egyet rajta, majd a fakanállal nyomkodjuk össze a babot úgy, hogy azért maradjanak benne nagyobb darabok is. Ízesítsük sóval, cayenne borssal. (47, 5 g CH)

Hozzávalók a pitához:
  • 30 dkg liszt
  • 4 ek olaj
  • langyos víz
A lisztet elmorzsoljuk az olajjal, sóval és fokozatosan hozzáadott langyos vízzel jó alaposan összegyúrjuk. Pihentetjük egy keveset. (15 perc) Kis golyókat formálunk és sodrófával lepényformára nyújtjuk. Forró, olaj nélküli teflonserpenyőre helyezzük, mikor hólyagosodni kezd (1 perc), megfordítjuk.
Beletöltjük a 
  • vörösbabkrémet, (47, 5 g CH)
  • a sajtot és 
  • a tejfölt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések