2013. július 29., hétfő

Márványozott mandulakrémes mini muffinok csokiöntettel, és a Karman Jewelry kollekció

Jó kis harapnivaló bulira, főleg ha mini muffin formában készítitek el,
de remek reggeli is lehet belőle egy pohár hideg tejjel.

Egy gasztroblogon viszonylag ritkán olvashattok ékszerekről, de mivel mi vállaltan elég csajosak vagyunk, személy szerint én meg nagyon büszke a bemutatandó alkotóra, úgy gondoltam ennyi igazán belefér. Akiről szó van az nem más mint a hihetetlenül tehetséges nővérem, aki amellett, hogy ügyes grafikus, fantasztikus ékszereket is tervez. Nemrég egy image fotó kampányt álmodott meg, és egy rendezvény keretén belül bemutatta az A/W 2013 Karman Jewelry kollekció eltérő irányzatatait. Az én megtisztelő feladatom volt, hogy erre az alkalomra party muffinokat készítsek.

Valami könnyű, de azért kicsit csokis, és a nagy meleget is kibíró édes falatokra gondoltam, amiben azért van valami kis extra. Hugh Fearny-Whittingstall szuper receptjét használtam alapnak, ami légies tésztát eredményezett. Ezt márványoztam a Donum Terrae féle mandulakrémmel, a tetejére pedig csokimáz került és néhány szelet pirított mandula.

Következzen most akkor a recept, de előbb néhány kép a csodás ékszerekről és a bemutatóról!

A Karman Jewelry ékszereit itt nézheted meg: www.facebook.com/karmanjewelry

Hozzávalók 12 normál muffinhoz, vagy 24 mini muffinhoz:
  • 225 g liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • nagy csipet só
  • 100 g kristálycukor
  • 1 közepes tojás
  • 125 g joghurt
  • 125 ml tej
  • 75 g olvasztott vaj
  • 150 g mandulakrém a máványozáshoz

a csokiöntethez:
  • 50 g porcukor
  • 50 g vaj
  • 2 ek. szobahőmérsékletű tej
  • 2 ek. kakaópor

  • +1 marék szeletelt mandula a tetejére


A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban haberővel, ezzel is levegősítve őket.
A tojást, a joghurtot, a tejet és a vajat keverjük össze egy mérőedényben, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Nagyon fontos, hogy amint minden elegyedett, azonnal hagyjuk abba a keverést, mert ha túldolgozzuk akkor tömör tésztájú muffint kapunk!
Tegyük bele a mandulakémet 6-7 helyre, és néhány gyengéd keveréssel "márványozzuk" a tésztába.
Kanalazzuk (fagyikanállal egyforma adagokat formázhatunk) a keveréket a muffinformába ejtett papírkosárkákba, és töltsük meg mindet háromnegyedéig.
Ha normál méretű muffinformát használunk, akkor előmelegített sütőben 180 fokon süssük 30 percig. Ha mini muffinformánk van, akkor 170 fokon 15 percig.

A csokiöntet hozzávalóit vízgőz fölött egy fém vagy üveg tálban olvasszuk meg, és ha kihűltek a muffinok, akkor egy teáskanálnyi adagot öntsünk rájuk. Kis idővel szépen elkezdenek kissé lecsurogni a szélek felé.

Száraz serpenyőben pirítsuk meg a szeletelt mandulát, és amíg még meleg a csokimáz, szórjuk a sütik tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések