A játékunk lezárult, örömmel tudatjuk, hogy szerencsés nyertesünk Székelyhídi Krisztina! Gratulálunk és jó kisírletezést kívánunk a nyereményéhez! Krisztina kérlek írj nekünk: info@tearoom.hu
A kiváló alapanyagokból készült Donum Terrae termékek igazán inspirálóan hatottak ránk a konyhában. Íme harmadik receptünk az általuk készített termékekből. Készítsétek el Ti is ezt a remek sajtos, diós csemegét. Kitűnően variálható többféle sajttal, magvakkal.
Hozzávalók a tésztához:
A kiváló alapanyagokból készült Donum Terrae termékek igazán inspirálóan hatottak ránk a konyhában. Íme harmadik receptünk az általuk készített termékekből. Készítsétek el Ti is ezt a remek sajtos, diós csemegét. Kitűnően variálható többféle sajttal, magvakkal.
Hozzávalók a tésztához:
- 1.5 dl tej
- 2.5 gr élesztő
- kis barnacukor
- 30 dkg liszt
- 6 dkg dió durvára törve (sodrófával törjük össze)
- 3.5 gr dióolaj
- só
feltét:
- 2.5 dl főzőtejszín
- kb 2 evőkanál szezámkrém
- 1 evőkanál olivaolaj
- só, bors
- szezámag
- dió
- füstöltsajt
- rukkola
Az élesztőt a tejben, pici cukorral futtasuk fel. Adjunk hozzá a dióolajat, lisztet, diót, sót. Kavarjuk össze fakanállal majd kézzel gyurjuk át alaposan. Fedjük le és hagyjuk 30 percet kelni a tésztát.
Addig készítsük el a feltétet. A tejszínbe kavarjunk két evőkanál szezámkrémet, 1 evőkanál olivaolajat végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kenjük a megkelt, kinyújtott tésztára, reszeljünk rá füstöltsajtot és szórjuk meg szezámmaggal, dióval. Előmelegeített sütőben (200 fok) sütjük. Tálaláskor megszórjuk friss rukolával. (kb 3-4 db 24 cm-es pizza jön ki az adagból)
Esti borozáshoz vacsorának vagy előételnek ajánljuk.
gratu:)
VálaszTörlés