Most
vasárnapig, azaz augusztus 18-ig várjuk a strandra készített receptjeiteket.
Már eddig is sokan-sokféle finomsággal csatlakoztak a VKF!58 kapcsán kiírt Beach Blogger Bistro táborához,
hamarosan be is mutatjuk egy poszt keretein belül az összes receptet. Addig is inspiráció gyanánt elkészítettük mi is saját beach ételünket.
Nem egy
light-os darab, de a friss uborka, saláta és rukkola kicsit lazítja és
megkoronázza az ételt, a saját készítésű pita pedig sokkal egészségesebb,
mint a boltban kapható társai. A recept alapjait a Good food magazin hasábjaink
is megtalálhatjátok.
Hozzávalók
Pita:
- 10 dkg tönköly fehérliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
- kb 0,5 dl víz
- 1 tk só
BBQ-s
darálthús:
- 1 kis fej lilahagyma
- 50 dkg darált sertéshús
- só, bors
- 2 tk pirospaprika
- 4 közepes paradicsom
- 5 ek barbecue-szósz
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv kukorica
- rukkola
- jégsaláta
- uborka
A pitákhoz a
lisztet a sóval összekeverjük és folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet, amíg
gumiszerű, nem ragacsos tésztát nem kapunk. Ekkor kis gombócokat formázunk
belőlük és 0,5 mm vékonyra nyújtjuk. Felforrósítunk egy serpenyőt (fontos, hogy
tényleg forró legyen, különben kiszárad majd a pita) Ha elég forró
belehelyezünk egy pitát és készre sütjük mind a két oldalát. Még melegen
félbehajtjuk őket, hogy kagylószerű formát kapjunk, ha kihűlnek.
A
paradicsomokat forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítve, hogy a héjuk
könnyen lejöjjön, meghámozzuk őket. Kockákra vágjuk és kimagozzuk.
A
lilahagymát apróra vágjuk és nagy lángon kevergetve 2-3 percig üvegesre
pirítjuk. Rárakjuk a darálthúst, sózzuk borsozzuk és megpirítjuk. Ekkor
hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a paradicsomokat, a barbecue-szószt és fél dl
vizet. Forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a babot és a
kukoricát. Még 5 percig főzzük így.
A kész
darálthúsos keveréket a félbehajtott pitákba töltjük és ráhalmozzuk a
jégsalátát, zöldséget és rukkolát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése