A mogyoróvajat mindhárman szeretjük, és sós vagy édes formában is felhasználjuk, persze általában csak mértékkel mert valójában ez a fantasztikus krém egy kalóriabomba. Nemrég megismerkedtünk a Donum Terrae termékekkel, melyek azért lettek fontosak számunkra, mert nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, cukrot vagy tartósítószert, és kiváló minőségű alapanyagok feldolgozásával készülnek.
Az itt található termékek közül szeretnénk majd nektek bemutatni párat, elsőként a Földimogyorókrémet, ami nem csak finom, de gazdag telítetlen zsírsavakban, jelentős mennyiségben
tartalmaz E- és B3-vitamint, mangánt, magnéziumot, valamint bizonyos
mennyiségben vasat és szelént. Mértékletes, rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek és a prosztata rák kialakulásának kockázatát.
Hogy ti is ki tudjátok próbálni ennek a manufakturális kis családi vállalkozásnak a termékeit, játékra invitálunk titeket. A három termékcsoportból, ami a Magolajok, a Natúr magkrémek, és a Gyümölcsecetek, kiválasztottuk a három legkeresettebb terméket amit kisorsolunk majd a résztvevők között. A játék leírása a recept alatt....
Hogy kedvet kapjatok, megmutatjuk mi mit készítettünk a földimogyorókrémből, gyertek velünk játszani!
Mogyoróvaj torta
Hozzávalók 2 db csokis piskótához (21 cm átmérőjű tortaforma):
- 125 g puha vaj
- 175 g cukor
- 3 tojás
- 135 g liszt
- 40 g kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 1 ek. tej
Hozzávalók a mogyoróvajkrémhez:
- 500 g mascarpone
- 1 kk. vaníliapor (vagy egy vanília kikapart belseje)
- 2 ek. porcukor
- 3 ek. mogyorókrém, és 2 ek. a márványozáshoz
Hozzávalók a csokiöntethez:
- 50 g porcukor
- 50 g vaj
- 2 ek. szobahőmérsékletű tej
- 2 ek. kakaópor
+ 3 ek. mogyorókrém az első piskótalap megkenéséhez
+ 200-250 g mogyoró a tetejére
- A sütőt melegítsük elő légkeverésen 170 fokra.
A tortaforma oldalát vajazzuk ki, és az aljára vágjunk sütőpapírból kört. Ha van két egyforma tortaformánk, akkor mindkettőt készítsük elő, ha nincs akkor a két piskótát egymás után fogjuk tudni kisütni.
A piskótához a vajat keverjük krémesre, és fokozatosan adjuk hozzá a cukrot amíg habos nem lesz. Szintén kevergetés mellett adjuk hozzá a tojásokat is. A lisztet és a sűtőport, és a kakaóport is keverjük hozzá óvatosan, aztán jöhet a tej is. Az egészet addig keverjük, még a hozzávalók teljesen el nem vegyülnek.
Ha készen vagyunk, akkor a masszát felezzük meg, öntsük az egyik felét a formába, és süssük kb. 10 percig, majd hagyjuk kihülni. Ezután süthetjük a másik felét.
- A mogyoróvajkrémhez keverjük össze a 500 g mascarponét a vaníliaporral vagy vaníliamaggal, a porcukorral, és a 3 ek. mogyoróvajjal. Ha ezzel megvagyunk, akkor óvatosan márványozzunk a krémbe még 2 ek. mogyoróvajat.
- A csokiöntethez vízgőz felett, egy hőálló tálban olvasszuk össze a hozzávalókat. (Nem fog túl gyorsan megkötni, de azért igyekezzünk még melegen a torta tetejére önteni.)
- A tetejére való mogyorót durván törjük össze, és, pirítsuk meg száraz serpenyőben.
- Jöhet a rétegezés, amihez készítettünk fotófázisokat is...
1. Piskóta, megkenve a mogyorókrémmel.
2. Márványos mogyoróvajkrém, a szélek előtt 2-3 cm-t hagyjunk el.
3. A következő piskótalapot finoman lenyomva, kitoljuk az alatta lévő krémet a szélekre.
4. A csokiöntetet óvatosan tegyük rá, hogy csak kicsit follyon le a szélekre.
5. Végül jöhet a pirított mogyoró.
Játék!
"Te melyik Donum Terrae terméket próbálnád ki?"
A játék menete:
1. Ha eddig még nem tetted akkor Like-old a Donum Terra és TeaRoom Facebook oldalakat.
2. Nézd meg a termékeket a Donum Terrae weboldalán,
és válaszolj a kérdésre ide a post alá
Július 30. éjfélig.
Sok szerencsét! :)
Mézes diókrém ami engem vonz. Apró teasüteménnyel, valami magossal mondjuk.. :)
VálaszTörlésMálnaecet, áfonyaecet hmm, jól hangzik!:)
VálaszTörlésMandulakrém, mézes diókrém. :) Nyamm-nyamm lehet. :D
VálaszTörlésIstenien hangzik a mézes diókrém, az áfonyaecet és a málnaecet is! :)
VálaszTörlésMindegyiket, de a mandulakrémet, diókrémet, földimogyorókrémet illetve az áfonya és málnaecetet.
VálaszTörlésMézes diókrém, hogy könnyebb legyen a választás :)
VálaszTörlésFöldimogyorókrémet és az isteni tortareceptedet:)
VálaszTörlésAz a helyzet, hogy mindet...de, ha csak egyet lehetne, akkor a Tökmagkrémet. :)
VálaszTörlésNyamiiii! Földimogyorókrém!!!! Imádom! :)))
VálaszTörlésdióolaj:) fincsi lenne husikhoz, sütikhez:)
VálaszTörlésMézes diókrémet szívesen kipróbálnám :)
VálaszTörlésSzezámkrém ha nagyon választani kell, de imádom a különleges ízeket, így az összeset kipróbálnám. :-)
VálaszTörlésMézes diókrém,dióolaj...de,jöhetne bármelyik:)
VálaszTörlésNálam még mindig a tökmagkrém a sztár!
VálaszTörlésÉn a szezámkrémet tudnám legérdekesebben hasznosítani!
VálaszTörlésMézes diókrém, mandulakrém
VálaszTörlésHú, csoda jól néz ki mind! Szívem szerint az összes termékükből kérnék egy kis kóstolót... ;) De, ami igazán felizgatta az ízlelő bimbóimat, az a natúr krémek közül a Mézes Diókrém!
VálaszTörlésA szezámkrémet kipróbálnám szívesen.
VálaszTörlésMézes diókrém :)
VálaszTörlésA tökmagolajat próbálnám ki.
VálaszTörlésA natúr magkrémek nagyon érdekelnek! Főleg a mézes diókrém :)
VálaszTörlésPirított Szezámolaj!
VálaszTörlésAz áfonyaecetet és a szőlőmagolajat! :)
VálaszTörlésÜdv,
Horváth Zsófi
Áfonyaecet, dióolaj és diókrém, biztos mindegyik finom!
VálaszTörlésHú, a mézes diókrémet! Aztán sorban a többit.
VálaszTörlésA magkrémek közül bármelyiket, az ecetek közül a gránátalmát! (I. Viki)
VálaszTörlésA gránátalma és málna eceteket!
VálaszTörlésén a mandulakrémmel szemezek: házi foszlós brióson... hmm
VálaszTörlésLenolaj
VálaszTörlésmálnaecet
VálaszTörlésDiókrém
VálaszTörlésFöldimogyikrém.Tobzódás,habzsolás garantált!
VálaszTörlésA tökmagolajat!
VálaszTörlésMézes diót kóstolnám...
VálaszTörlésA tökmagolajat próbálnám ki.
VálaszTörlésA földimogyorókrémet!
VálaszTörlés(P.K. Józsa)
Földimogyorókrém, málnaecet
VálaszTörlés