Milla barátnőnknek elérkezett a második születésnapja. Ez alkalommal készítettem neki egy könnyű nyári tortát, ami láthatóan nagyon tetszett neki. Az egész hétvége róla szólt, és előző nap, majd másnap is kapott tortát a barátoktól és a családtól, de ő mindre ugyanolyan csodálkozással nézett, és amikor tudatosult benne hogy az neki készült, akkor elöntötte a boldogság. Kamilla egy tündéri kislány, minden apróságnak nagyon tud örülni, és imád enni, így hát öröm neki sütni-főzni.
Boldog szülinapot Milla! :)
Hozzávalók a 21 cm átmérőjű tortához:
A piskótához:
A túrókrémhez:
A díszítéshez:
A sütőt melegítsük elő légkeverésen 170 fokra.
A tortaforma oldalát vajazzuk ki, és az aljára vágjunk sütőpapírból kört.
A piskótához a vajat keverjük krémesre, és fokozatosan adjuk hozzá a cukrot amíg habos nem lesz. Szintén kevergetés mellett adjuk hozzá a másfél tojást is. A lisztet és a sűtőport keverjük hozzá óvatosan, aztán jöhet a tej is. Az egészet addig keverjük, még a hozzávalók teljesen el nem vegyülnek.
Ha készen vagyunk, akkor a masszát öntsük a formába, és süssük kb. 10 percig, majd hagyjuk kihülni.
A túrót, a mascarponét és a cukrot tegyük tálba, és kézi vagy asztali robotgéppel kicsit dolgozzuk össze, hogy a túró közepesen összetörjön. Reszeljük bele a lime-ok héját, de tegyünk félre belőle egy picit a díszítéshez.
A piskótánk aljáról húzzuk le a sütőpapírt, tegyük egy tortatálra vagy nagyobb tányérra, és óvatosan kanalazzuk rá a túrókrém felét. Ezután oszlassunk el a tetején egy doboz málnát, majd jöhet a túrókrém másik fele. A tetejére halmozzuk a második doboz málnát, és szórjuk meg a lime reszelt héjával.
(piskóta ötlet: Rachel Allen)
Boldog szülinapot Milla! :)
Hozzávalók a 21 cm átmérőjű tortához:
A piskótához:
- 62 g puha vaj
- 87 g nyírfacukor
- 1,5 tojás
- 87 g sima liszt vagy rizsliszt
- fél tk. sütőpor
- 1 ek. tej
A túrókrémhez:
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 4 ek. nyírfacukor
- 2 lime reszelt héja
- 1 doboz málna
A díszítéshez:
- lime reszelt héja
- 1 doboz málna
A sütőt melegítsük elő légkeverésen 170 fokra.
A tortaforma oldalát vajazzuk ki, és az aljára vágjunk sütőpapírból kört.
A piskótához a vajat keverjük krémesre, és fokozatosan adjuk hozzá a cukrot amíg habos nem lesz. Szintén kevergetés mellett adjuk hozzá a másfél tojást is. A lisztet és a sűtőport keverjük hozzá óvatosan, aztán jöhet a tej is. Az egészet addig keverjük, még a hozzávalók teljesen el nem vegyülnek.
Ha készen vagyunk, akkor a masszát öntsük a formába, és süssük kb. 10 percig, majd hagyjuk kihülni.
A túrót, a mascarponét és a cukrot tegyük tálba, és kézi vagy asztali robotgéppel kicsit dolgozzuk össze, hogy a túró közepesen összetörjön. Reszeljük bele a lime-ok héját, de tegyünk félre belőle egy picit a díszítéshez.
A piskótánk aljáról húzzuk le a sütőpapírt, tegyük egy tortatálra vagy nagyobb tányérra, és óvatosan kanalazzuk rá a túrókrém felét. Ezután oszlassunk el a tetején egy doboz málnát, majd jöhet a túrókrém másik fele. A tetejére halmozzuk a második doboz málnát, és szórjuk meg a lime reszelt héjával.
(piskóta ötlet: Rachel Allen)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése