Itt a nyár, és itt az ideje, hogy csodás ízeit üvegbe zárjuk. Az eperrel kezdődött a szezon, de most már itt a meggy, a málna, a ribizli a cseresznye... Hogy a sok munkával járó lekvárfőzést kicsit élvezetesebbé és színesebbé tegyük, idén is készítettünk lekvárcímkéket nektek. Találhattok biankót is köztük, ami a kisérletező kedvűeknek szól, akik több ízt szeretnének összevariálni egy üvegben.
Fogadjátok szeretettel a címkéket, az izgalmas meggyszedés képeit, és egy egészséges és gyors meggylekvár receptjét is!
Az alábbi képre kattintva letölthetitek a címkéket!
Meggylekvár
Hozzávalók kb. 8 db 2 dl-es üveghez:
A meggyet előző nap kimagozzuk, és beleforgatjuk a cukorba.
Másnap egy főzőedénybe öntjük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. 1-3 percig így hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
Az előkészített üvegeket azonnal teletöltjük, jól lezárjuk, és 5 percre fejreállítjuk.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után hűtőbe tesszük.
A dzsemfix gyümölcspektint tartalmaz, mely a lekvárok megszilárdulását segíti elő. Ez az anyag a hagyományos lekvárfőzés során csak órák múltán fő ki a gyümölcsből. A pektin vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, E440 néven széles körben alkalmazzák. A dzsemfix segítségével a gyümölcsök rostjait nem kell szétfőzni, így jobban megőrzik eredeti ízüket. Egyes dzsemfixek cukortakarékosak is, így használatuk során a könnyű lekvároknak különösen magas gyümölcstartalma lesz. A dzsemfix használata által nem kell dunsztolni a lekvárt, ill. tartósítószert sem kell hozzáadni. (forrás: Dr. Oetker, NoSalty)
Köszönjük a segítséget a lekvárfőzésben jártas Ibolyának, és a meggyszedésben segítkező Vivinek! :)
Nemsokára jelentkezünk az őszi gyümölcsök címkéivel is!
Fogadjátok szeretettel a címkéket, az izgalmas meggyszedés képeit, és egy egészséges és gyors meggylekvár receptjét is!
Az alábbi képre kattintva letölthetitek a címkéket!
A képre kattintva letölthetitek a címkéket! Tipp: Keverjetek el 1-2 teáskanál lekvárt egy doboz joghurttal, és kész a szuperegészséges házi gyümölcsjoghurt! |
Meggylekvár
Hozzávalók kb. 8 db 2 dl-es üveghez:
- két és fél kiló meggy
- fél kg nyírfacukor
- 2 db dzsemfix szuper 3:1
A meggyet előző nap kimagozzuk, és beleforgatjuk a cukorba.
Másnap egy főzőedénybe öntjük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. 1-3 percig így hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
Az előkészített üvegeket azonnal teletöltjük, jól lezárjuk, és 5 percre fejreállítjuk.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után hűtőbe tesszük.
A dzsemfix gyümölcspektint tartalmaz, mely a lekvárok megszilárdulását segíti elő. Ez az anyag a hagyományos lekvárfőzés során csak órák múltán fő ki a gyümölcsből. A pektin vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, E440 néven széles körben alkalmazzák. A dzsemfix segítségével a gyümölcsök rostjait nem kell szétfőzni, így jobban megőrzik eredeti ízüket. Egyes dzsemfixek cukortakarékosak is, így használatuk során a könnyű lekvároknak különösen magas gyümölcstartalma lesz. A dzsemfix használata által nem kell dunsztolni a lekvárt, ill. tartósítószert sem kell hozzáadni. (forrás: Dr. Oetker, NoSalty)
Nemsokára jelentkezünk az őszi gyümölcsök címkéivel is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése