Biztosan sokan voltatok már úgy, hogy se idő sem energia nincs cukrászati remekműre de mégis saját kézzel és szívvel szeretnénk meglepni az ünnepeltet. Egy jól bevált brownie receptet kereszteztem egy mascarpones túrókrémmel. Nagyszerűen kiegészítette egymást a tömény csokis tészta a friss túrós gyümölcsös nem túl édes krémmel. Akár egy túró rudi, torta változata is lehetne. Kókuszliszttel és nyirfacukorral pedig büntetlenül fogyaszthatjuk.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt (ha kókuszlisztet használunk, akkor érdemes egyel több tojást adni a recepthez mert morzsálódósabb lesz a tészta)
- 4 tojás
- 13 dkg dió
- 18 dkg nyirfacukor
- 3 ek kakaó
- 1dl olaj
- 1 dl tej
- 1 sütőpor
- 15 dkg étcsoki
- 1 dl kávé
Töltelékhez:
- 250 gr túró
- 250 gr mascarpone
- 1 natúr joghurt
- Nyírfacukor ízlés szerint
- Vaniliarúd belseje
- 2 nektarin
- málna
Tetejére egy tábla étcsoki
15 dkg étcsokit apró darabokra vágjuk és egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a cukrot és a kakaóport. Másik tálban a tojásokat az olajjal kikeverjük majd hozzáöntjük a tejet, a kávét és ezekkel is alaposan elkeverjük. Majd a két tál tartalmát is összekeverjük. Alul sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. Kb 25-30 perc. Mivel brownieról van szó, mindenképpen szaftosabb állagú marad. Mielőtt kettévágnánk mindenképpen várjuk meg míg teljesen kihűl.
Addig is készítsük el a krémet, ami nagyon egyszerű:
A túrót kikeverjük a mascarponevel, cukorral, joghurttal, majd vanililával ízesítjük. Felkockátzott nektarint és málnát keverünk bele.
A krémet a kettévágott tészta közé kenjük a torta tetejét gőz fölött olvasztott csokival leöntjük.
Egy estére tegyük hűtőbe.
Nyamm!
VálaszTörlésÚristen ide vele azonnal! Mennyei!
VálaszTörlés