2012. július 5., csütörtök

Málnás cseresznyés mentafagyi cukor nélkül

Hőségriadó van, és valószínűleg ez az állapot nálam télen is fenn áll, mivel mindig képes vagyok fagyit enni. Igazi házi fagyit viszont először csak a minap készítettem. Kicsit féltem a sikertől, mivel nincsen fagyigépem, de így is nagyon jó lett. A friss gyümölcsös ízek egészen máshogy jönnek elő ebben a változatban, és megnyugtató az is, hogy tudom mi van benne. Nem mellesleg a készítése is pofonegyszerű, úgyhogy alig várom, hogy újabb alapanyagokat próbálhassak ki. Remélem ti is kedvet kaptok!



Hozzávalók 6 pálcikás fagyihoz:
  • 250 ml habtejszín
  • 120 g málna (6 g Ch)
  • 80 g cseresznye kimagozva (12 g Ch)
  • 1 ek. (2 g) mentalevél
  • 4-5 ek. Xukor Zéró (vagy nyírfacukor)

Az összes hozzávalót turmixgépbe dobom, majd a hat kis formába öntöm. Leghamarabb két óra múlva fogyasztható. Aki szeretné, az olvasztott csokiba is márthatja, mondjuk az már nem annyira light verzió...
1 darab jégkrém 3 g Ch.

Az én formám az IKEA-ból van, de rendelhettek a Gasztroshoptól több félét is. Jó kísérletezést, és ha van kedvetek írjátok meg az ötleteiteket! 


4 megjegyzés:

  1. akartam venni formát a Kik-ben, de már nem volt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legegyszerűbb, ha egy műanyag poharat használsz formaként, aminek a közepébe beleraksz egy szintén műanyag kiskanalat.

      Törlés
  2. Szervusz!
    Tudom hogy nem light, de véleményed szerint az igazi bocitejszínnel is lehet készíteni ilyen szép jégkrémet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, persze mehet bele nyugodtan a bocitejszín!

      Törlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések