Hőségriadó van, és valószínűleg ez az állapot nálam télen is fenn áll, mivel mindig képes vagyok fagyit enni. Igazi házi fagyit viszont először csak a minap készítettem. Kicsit féltem a sikertől, mivel nincsen fagyigépem, de így is nagyon jó lett. A friss gyümölcsös ízek egészen máshogy jönnek elő ebben a változatban, és megnyugtató az is, hogy tudom mi van benne. Nem mellesleg a készítése is pofonegyszerű, úgyhogy alig várom, hogy újabb alapanyagokat próbálhassak ki. Remélem ti is kedvet kaptok!
Hozzávalók 6 pálcikás fagyihoz:
Az összes hozzávalót turmixgépbe dobom, majd a hat kis formába öntöm. Leghamarabb két óra múlva fogyasztható. Aki szeretné, az olvasztott csokiba is márthatja, mondjuk az már nem annyira light verzió...
1 darab jégkrém 3 g Ch.
Az én formám az IKEA-ból van, de rendelhettek a Gasztroshoptól több félét is. Jó kísérletezést, és ha van kedvetek írjátok meg az ötleteiteket!
- 250 ml habtejszín
- 120 g málna (6 g Ch)
- 80 g cseresznye kimagozva (12 g Ch)
- 1 ek. (2 g) mentalevél
- 4-5 ek. Xukor Zéró (vagy nyírfacukor)
Az összes hozzávalót turmixgépbe dobom, majd a hat kis formába öntöm. Leghamarabb két óra múlva fogyasztható. Aki szeretné, az olvasztott csokiba is márthatja, mondjuk az már nem annyira light verzió...
1 darab jégkrém 3 g Ch.
akartam venni formát a Kik-ben, de már nem volt...
VálaszTörlésA legegyszerűbb, ha egy műanyag poharat használsz formaként, aminek a közepébe beleraksz egy szintén műanyag kiskanalat.
TörlésSzervusz!
VálaszTörlésTudom hogy nem light, de véleményed szerint az igazi bocitejszínnel is lehet készíteni ilyen szép jégkrémet?
Szia, persze mehet bele nyugodtan a bocitejszín!
Törlés