Kókuszlisztről:
A kókuszliszt nem azonos a ledarált kókuszreszelékkel. Friss kókuszhúsból készítik, amit szárítás és zsírtalanítás után finomra őrölnek, mely a búzaliszthez hasonló állagú. Sokoldalúan felhasználható alternatíva fehérlisztre, gluténmentes, alacsony a szénhidráttartalma és rendkívül magas a rosttartalma.
100 gr termékben:
259 kcal
19.3 gr fehérje
26.4 gr szénhidrát
8.6 gr zsír
A
A
A csirkemellet csíkokra vágjuk, Sózzuk, borsozzuk és kurkuma, római kömény keverékével befűszerezzük. 1-2 tojást enyhén felverünk és egy nagy tálban elkeverjük a hússal. Kb 10 dkg kókuszlisztel (ami a tojás miatt rátapad) jó alaposan átforgatjuk. Serpenyőben felforrósított olivaolajban kisütjük.
A szószhoz egy kis fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és olivaolajon üvegesre pirítjuk. Közben egy mozsárba tesszük a színes borsot a chilipaprikát, füstsót, tengeri sót, majorannát, rozmaringot, köményt és alaposan össedolgozzuk. Persze tökéletesen megfelel egy barbecue fűszerkeverék is. Egy tálba kiöntjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a fűszereket, a kis cukrot (nyírfa), fél citrom levét, és jól elkeverjük. Hozzáöntjük a hagymához és kevergetve összefőzzük. Ha elkészült, levesszük a tűzről. Fél fej vöröshagymát és egy erős zöldpaprikát apróra vágunk és nyersen a szószhoz keverjük. Végül mustárral keverjük össze. Aki szereti a csípős pikáns szószt nem fog csalódni. Nagyon jól passzolt a lágyabb ízű kókuszos csirkefalatokhoz. Jó mártogatást!
Hozzávalók:
- 2 filézett csirkemell
- 2 tojás
- kb. 10 dkg kókuszliszt - 26.4 g CH
- kurkuma, római kömény, só, bors
- olivaolaj
szósz:
- 150 gr paradicsompüré
- fél citrom leve
- 2 ek mustár
- 1,5 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- barbecue fűszerkeverék
- vagy színes bors, chilipaprika, füstsó, tengeri só, majoranna, rozmaring, kömény
- erős zöldpaprika
- olivaolaj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése