Megszórjuk fahéjjal, vaniliás cukorral, teszünk bele egy kiskanál lekvárt, egy aszalt szilvát vagy sárgabarackot. A közöket kitöljük minden jóval: mogyoróval, dióval, mazsolával. Végül a töltelék tetejére mézet csorgatunk. Az előre kinyújtott négyzetekre vágott tészta közepére helyezzük a megtöltött almát és a 4 sarkát összecsippentjük. A tésztát tojással átkenjük. Forró sütőben addig sütjük míg a tészta kész nem lesz. Melegen és hidegen is finom illatos desszert.
|
|
Hozzávalók: - 6-8 alma
- leveles tészta
- aszalt szilva, sárgabarack
- mazsola
- mandula
- dió
- méz
- vaniliás cukor
- fahéj
- lekvár
- 1 tojás
|
|
Tetszik a recepted! Minden van itthon hozzá, úgyhogy semmi nem tarthat vissza a megvalósítástól...:))
VálaszTörlésHmmm... ez isteni lehet, finom illatok a konyhában... máris elfogott a karácsonyi hangulat, úgyhogy mindenképp kipróbálom :)
VálaszTörlés