2011. december 5., hétfő

Töltött alma desszert, téli estékre

Évekkel ezelőtt tanultam ezt a receptet és megosztanám Veletek, hogy így karácsony közeledtével finom illatokat varázsoljatok vele a konyhába. Nem csak, hogy finom és illatos de bárki könnyedén elkészítheti.





Az almákat megmossuk, áttöröljük és közepéből egy kiskanállal kikaparjuk a magházat.
Megszórjuk fahéjjal, vaniliás cukorral, teszünk bele egy kiskanál lekvárt, egy aszalt szilvát vagy sárgabarackot. A közöket kitöljük minden jóval: mogyoróval, dióval, mazsolával. Végül a töltelék tetejére mézet csorgatunk. Az előre kinyújtott négyzetekre vágott tészta közepére helyezzük a megtöltött almát és a 4 sarkát összecsippentjük. A tésztát tojással átkenjük. Forró sütőben addig sütjük míg a tészta kész nem lesz. Melegen és hidegen is finom illatos desszert.






Hozzávalók:
  • 6-8 alma
  • leveles tészta
  • aszalt szilva, sárgabarack
  • mazsola
  • mandula
  • dió
  • méz
  • vaniliás cukor
  • fahéj
  • lekvár
  • 1 tojás


2 megjegyzés:

  1. Tetszik a recepted! Minden van itthon hozzá, úgyhogy semmi nem tarthat vissza a megvalósítástól...:))

    VálaszTörlés
  2. Hmmm... ez isteni lehet, finom illatok a konyhában... máris elfogott a karácsonyi hangulat, úgyhogy mindenképp kipróbálom :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések