Az ősszel együtt beköszöntöttek a hűvös esték is, amikor olyan jól esik valami kényeztető meleg, miután dideregve hazaérünk. Ilyenkor jön el a krémlevesek ideje, amiket igazán könnyű összedobni még akkor is ha fáradtan esünk be az ajtón. Feldobhatjuk egy kis sajttal, pirítóssal vagy friss baguettel, esetleg pirított tökmaggal, és variálhatjuk a különböző zöldségeket is benne. Lássuk akkor az idei ősz első selymes és fűszeres krémlevesét aminek tényleg ilyen szupersárga színe lett! :)
Hozzávalók 3-4 személyre:
1. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk, majd rádobjuk a római köményt. Közben a csöves kukoricát lefejtjük, és a répát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk.
2. A hagymára rádobjuk a répát, majd a kukoricát, jól átforgatjuk és együtt is pirítjuk őket 1-2 percig.
3. Ezután felöntjük a zöldség alaplével, hozzáadjuk a tandoori masalát és a curry port, majd egyet rottyantunk rajta.
4. Jöhet a turmixolás. Ha megvagyunk, akkor a főzőtejszínnel apránként hígítsuk a levest addig amíg a kellő sűrűséget el nem érjük. Fűszerezzük még sóval borssal és chilivel.
5. Száraz serpenyőben pirítsunk tökmagot, és szórjuk meg vele a levest.
Összesen: 88 g CH
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 1 közepes méretű vöröshagyma, kb. 100 g (8 g CH)
- 2 cső kukorica, kb. 300 g (lehet bio kukoricakonzerv is, vagy legalább cukormentes) (72 g CH)
- 2 kisebb répa, kb. 100 g (8 g CH)
- 1 zöldségleves kocka (bio) feloldva 0,5 l vízben
- 1 tk. római kömény
- 2 tk. curry por
- 2 tk. tandoori masala
- 1 dl főzőtejszín
- chili
- só
- bors
- tökmag a tetejére
1. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk, majd rádobjuk a római köményt. Közben a csöves kukoricát lefejtjük, és a répát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk.
2. A hagymára rádobjuk a répát, majd a kukoricát, jól átforgatjuk és együtt is pirítjuk őket 1-2 percig.
3. Ezután felöntjük a zöldség alaplével, hozzáadjuk a tandoori masalát és a curry port, majd egyet rottyantunk rajta.
4. Jöhet a turmixolás. Ha megvagyunk, akkor a főzőtejszínnel apránként hígítsuk a levest addig amíg a kellő sűrűséget el nem érjük. Fűszerezzük még sóval borssal és chilivel.
5. Száraz serpenyőben pirítsunk tökmagot, és szórjuk meg vele a levest.
Összesen: 88 g CH
Nyammi! Úgy örülök, hogy mindenhol bejönnek a krémlevesek, ahogy hűl az idő. Már kezdem unni a bevett recepteket, a kukoricának meg kifejezetten örülök, mert hétvégén ettünk és pont agyaltam, hogy legközelebb csinálok :)
VálaszTörlésSzia Judyt! Örülök, hogy sikerült a kedvedben járni, remélem ízleni fog! :) Majd írd meg hogy tetszett...
Törlés