2012. október 26., péntek

Gesztenyés szülinapi torta

Örömmel tettünk eleget egy kedves blogger felkérésének, hogy a második blogszületésnapjára készítsünk valami finomságot. Ha még nem ismernétek a contry komfort blogot, akkor mindenképpen ajánljuk figyelmetekbe, főként ha szeretitek böngészni a lakberendezéssel kapcsolatos ötleteket, gyönyörű képeket. Sőt egy közös játékre is invitálunk titeket, ahol egy BeCake' tortatálat sorsolunk ki. Részletek a blogon.
Azért ne feledjük a desszertet sem, úgysem lehet ha egyszer kipróbáljátok :) Puha, csokis brownie, lágy piskóta, egy finom tejszínes gesztenyés krémmel. 




A piskótához 3 tojás fehérjéből és egy kanál cukorból habot verünk. A tojássárgákat 2 kanál cukorral jó alaposan, robotgéppel, krémesre keverünk. A sütőporos lisztet kanalanként, felváltva a tojásfehérje habbal a tojássárgájás, cukros krémhez keverjük, úgy, hogy a hab ne törjön meg.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában megsütjük.
Addig elkészítjük a brownie tésztát. Az étcsokit apró darabokra vágjuk, és beleszórjuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, kakaóport a sütőport. Hozzáütjük a tojásokat és belecsurgatjuk az olajat. A masszát fakanállal összedolgozzuk, aztán a kész tésztát a sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és a tortát 18-20 perc alatt a forró sütőben megsütjük. 
Jöhet a gesztenyekrém, amihez főzünk 4dl tejjel, 1 csomag vaniliáscukorral egy tejszínes puddingot. Félretesszük kihűlni. A kiolvasztott gesztenyemasszát elkeverjük a mascarpone krémmel majd a pudinggal és kis rummal ízesítjük. Ízlés szerint tehetünk hozzá cukrot. Kis időre hűtőbe tesszük.
Következik a torta összeállítása.
Alulra tegyük a brownies tésztát mert az nehezebb állagú. Ezt megkenjük a gesztenyés krém kicsit több mint felével, majd ráhelyezzük a piskótát. Végül az egész tortát bekenjük a a maradék gesztenyés krémmel.
Díszítésnek készíthetünk hozzá gesztenyemassza golyókat csokiba mártava  az oldalára pedig reszelt gesztenyemasszát ügyeskedünk.





Hozzávalók:

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 csapott kanál cukor
  • 3 kanál liszt
  • kávéskanál sütőport
Browniehoz:
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg nyirfacukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • fél tk sütőpor
  • 2 nagy tojás
  • 1 dl semleges olaj
Krémhez:
  • 2 csomag gesztenyepüré
  • 250 gr mascarpone
  • 1 csomag tejszínes pudding
  • 1 csomag vaniliáscukor
  • 4 dl tej
  • 1 kanál rum
  • ízlés szerint nyírfacukor
Díszítéshez egy fél gesztenyemassza és kevés olvasztott étcsoki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések