Az az igazi krémes rizottó hiányzott, amit nagyon régen ettem már, és amit sajnos fél éve el is kellett hogy felejtsek. De nem jellemző rám, hogy feladom, főleg ha kajáról van szó :), ezért nekiláttam a barnarizses változat kikísérletezéséhez. Hogy csavarjak a dolgon, belevittem egy csipet keletet is, csak hogy hódoljak azoknak az isteni ázsiai pirított rizsételeknek. Amúgy nemrég a Padthai-ban jártam, lehet hogy ez volt mindennek az oka...? :)
ui.: A Padthaiban teljes kiőrlésű tésztával, és barnarizses alappal is kérheted a feltéteket!
Hozzávalók:
ui.: A Padthaiban teljes kiőrlésű tésztával, és barnarizses alappal is kérheted a feltéteket!
- mogyoróolaj vagy napraforgó olaj
- 3 nagyobb újhagyma átlósan szeletelve
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 db csiperke gomba kalapja felcsíkozva
- 2 kisebb piros pritamin paprika vékony csíkokra szeletelve
- 3 ek. sötét szójaszósz
- fél citrom vagy lime leve
- 1 csésze barnarizs (kb. 200 g - 140 g CH)
- friss chili
- friss koriander
Az újhagymát egy kis olajon megpirítjuk, és hozzátesszük az összetört fokhagymát.
Jöhet ezután a gomba, és a paprika is. 1-2 perc után máris rászórhatjuk a rizst, amit kicsit
átforgatunk a zöldségekkel. Ezután felöntjük a rizs tömegének kétszeresével megegyező vízzel (kb. 400 ml), és a szójaszósszal. Összeforraljuk,
lefedjük és időnként megkavarva 30-35 percig főzzük. (Fehér rizsnek kevesebb a főzési ideje!) Ha megpuhult és elérte azt az igazi krémes állagot, akkor locsoljuk meg a citrom levével, ízlés szerint még egy kis szójaszósszal, és a tálalás előtt szórjuk meg friss chilivel és korianderrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése