Van úgy, hogy nincs kedvem még egy órát sem állni a konyhában, főleg ha szabadságon vagyok és a reggeltől estig kirándulunk, vagy strandolunk. Hogy mégse hiányozzon egy kis plusz édesség, és a hazai íz élménye a napból, jólesik egy kis madárlátta sütit elővenni a hátizsákból. Következzen most egy bögrés villámsüti, egy kicsit másképp, torta formájában...
Hozzávalók:
Összekeverjük a cukrot a liszttel és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tejet, a diót, és a barackot. Beleöntjük a masszát, egy jól kivajazott tortaformába, és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük. Közben a mascarponét elkeverjük a 20 g nyírfacukorral, és ha a sütink langyosra hűlt, akkor egy jó nagy adagot rákanalazunk belőle.
Az egész süti mascarpone krémmel - 8 szelet: 208 g CH. Egy szelet: 26 g CH.
Bővebben a tönkölybúzáról: itt.
Hozzávalók:
- 1 bögre fehér tönkölyliszt (TBL 70) (200 g - 136 g CH)
- fél bögre nyírfacukor (100 g - 60 g CH)
- 1 sütőpor
- 1 bögre tej (2 dl)
- fél bögre dió (vagy egy nagy marék)
- 3 érett darabokra vágott őszibarack vagy nektarin
- 250 g mascarpone
- 20 g nyírfacukor/xilit (12 g CH)
Összekeverjük a cukrot a liszttel és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tejet, a diót, és a barackot. Beleöntjük a masszát, egy jól kivajazott tortaformába, és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük. Közben a mascarponét elkeverjük a 20 g nyírfacukorral, és ha a sütink langyosra hűlt, akkor egy jó nagy adagot rákanalazunk belőle.
Az egész süti mascarpone krémmel - 8 szelet: 208 g CH. Egy szelet: 26 g CH.
Bővebben a tönkölybúzáról: itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése