2012. június 15., péntek

Diétás epertorta

De jó ezt leírni. Diétás... eper... és torta... hmmm! Remélem örömmel fogadjátok, így a fürdőruhaszezon elején. :) A hétvégére, és a jövő hétre is kánikulát jósoltak, úgyhogy ezzel szeretnék nektek jó pihenést, kertészkedést, fürdőzést, biciklizést, kirándulást, szóval minden nyári jót kívánni!
Diétázók számára a receptben feltüntettem a CH tartalmat is!


Hozzávalók

a tésztához:
  • 100 g zabliszt (70 g CH)
  • 2 ek. (20 g) zabkorpa
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 25 g nyírfacukor/xilit (15 g CH)
  • 1 tojás 
a krémhez:
  • 500 g light mascarpone (ALDI)
  • 25 g nyírfacukor/xilit (15 g CH)
  • 200 g eper a krémbe (14 g CH)
+ 200 g eper a tetejére (14 g CH), és pár mentalevél

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd belenyomkodjuk a tortaforma aljába.  Szurkáljuk meg az alját egy villával (rakunk bele sütőpapírt és vmi. nehezéket). 180 fokos sütőben 7-10 perc alatt süssük készre, és tegyük félre hűlni. Amíg sül, vágjuk kisebb darabokra a krémhez előírt eper mennyiséget. Keverjük a nyírfacukrot a mascarponéhoz, majd óvatosan keverjük bele az eperdarabokat is. Ha a tésztánk már kihűlt, akkor tegyük rá a krémet, díszítsük eperszeletekkel, és friss mentával. Nem túl édes, inkább frissítő sütemény, de ha valaki nagyon édes szájú, rakhat még a krémbe egy kis nyírfacukrot.
Az egész sütemény (8 szelet) 128 g CH, 1 szelet: 16 g CH

 

1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések