Minden hozzávalót lereszeltem, majd megfűszereztem sóval, borssal, fokhagymával. Tettem még hozzá vágott petrezselymet és kakukkfüvet. Három egész tojást is hozzákevertem majd fehérliszt helyett rizslisztel sűrítettem. Kis halmokat kanál hátával a forró olivaolajba simítottam és mindkét oldalát megsütöttem. Közben sok levet eresztenek a zöldségek, sietni kell.
Felét sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és a sütőben sütöttem, így olaj mentes változatban is kipróbálhattam.
Ehetünk hozzá joghurtós mártogatóst.
Hozzávalók:
- 3-4 kisebb burgonya
- 1 fej karalábé
- 2 sárgarépe
- 1 nagyobb cukkini
- rizsliszt
- 3 tojás
- fokhagyma
- só, bors,
- petrezselyem
- kakukkfű
De jó, de jó! Ezt tutira mentem, hamarosan ki is próbálom :)
VálaszTörlésEz volt a mai ebéd, nagyon jól sikerült, úgyhogy felkerült a kedvenc listára :) Ja, és sütőben sütöttem, és így is tuti ropogós lett!
VálaszTörlésÉn a hagyományos tócsit (nálunk így mondjuk :) sosem szerettem, de azt hiszem ennek a zöldséges változatnak adok egy esélyt!
VálaszTörlésSokfelé, sokféleképpen mondják :) lapcsánkának is hallottam. Egy esélyt ennek is érdemes adni ha a klasszikus tócsitnem szereted:
VálaszTörléshttp://green-tearoom.blogspot.com/2010/07/ki-fasirt_9574.html