A piskótát sütünk a hozzávalókból. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből habot verünk. Ezt összeforgatjuk a sárgájából, cukorból és kis sütőporos lisztből készült keverékhez. Előmelegített sütőben 180 fokon, kapcsos formában megsütjük, majd félretesszük. Ha nincs idő piskótát készíteni, akkor babapiskótával is helyettesíthetjük.
A zselatint elkészítjük a zacskó hátoldalán leírt módon és félretesszük kihülni. A joghurtot ízlés szerint édesíthetjük és keverhetünk bele felkockázott gyümölcsöt is. A 2 zacskó habtejszint is felverjük. Ezt a 3 alapanyagot szépen óvatosan összevegyítjük. Elsőként a kihűlt zselatinhoz keverünk egy kis joghurtot, azzal összeforgatjuk, majd jöhet hozzá a többi joghurt és a felvert habtejszín.
Ráöntjük a kész piskótára, természetesen továbbra is a kapcsos formában. Betesszük a hűtőbe legalább 15 percre, addig elkészítjük a tetejére a zselét, amit majd a 15 perc után hűtőből kivett, gyümölccsel feldíszített tortára öntünk.
Újra hűtőbe tesszük, legjobb ha egy éjszakára és másnap fogyasztjuk. Szintén 15 perc alatt...:D
Hozzávalók:
- 5 dl natúr joghurt
- ízlés szerint porcukor
- 2 tasak tejszínhabpor
- 1 zselatin
- 2,5 dl víz
- eper
piskótához:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- kis sütőpor
tetejére:
eper vagy más gyümölcs és tortazselé.
Hát, nem utasítanék vissza egy szeletet! De gondolom nem 50 dl joghurt kell bele? :)
VálaszTörlésAdnék is ha lenne még belőle...:) köszönöm javítom 5 dl :)
VálaszTörlésA hétvégén megcsinálom diétás verzióban! :)
VálaszTörlésMost tudnék belőle enni egy szeletkét, nagyon guszta!!!
VálaszTörlésEz a hozzávaló mennyiség mekkora tortaformához ideális?
VálaszTörlésSzia
Törlés24 cm-es tortaformához!