Utánajártam, hogy is van ez, mert néha az egyszerű dolgok amiktől tartok, legalábbis főzést illetően. Ja, hogy áztassam be egy éjszakára, jó lesz az 1-2 órára is, gondoltam. Persze végül ottfelejtettem egy teljes álló napra.
A történet egészen egyszerű. Megmosott, beáztatott borsó alá, vékonyka hagymás (lehet fokhagyma is) rántást készítünk. Teszünk bele jóféle házi, tört pirospaprikát majd a borsót az áztató vízzel együtt. Tegyünk még bele babérlevelet, őrölt fekete borsot, sót és hagyjuk megfőni. Néha kevergessük, mikor már a borsó egészen puha akkor tejföllel, kis liszttel behabarjuk. Végül még sózzuk, borsozzuk egy kicsit.
Feltétnek és sült csirkecombot készítettem de egy jó kis pörkölttel igazik klasszikus.
Én bevezetem.
Hozzávalók:
- kb. 250 dkg sárgaborsó 158 g CH
- víz
- babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- kiskanál őrölt pirospaprika
- só, bors
- liszt
- tejföl
Hú de jó:) A héten én is csináltam indiai sárgaborsó főzeléket (dahl). De tény, hogy kell áztatni, mert jó kemény:)
VálaszTörlés