Amikor a gasztronómia és az irodalom összekapcsolódik…
Nem, nem szakácskönyvet készülünk kiadni, senki ne lepődjön meg. Mindössze annyi történt, hogy a napokban érkezett egy érdekes megkeresés, melynek nagy örömmel tettünk eleget.
Nem, nem szakácskönyvet készülünk kiadni, senki ne lepődjön meg. Mindössze annyi történt, hogy a napokban érkezett egy érdekes megkeresés, melynek nagy örömmel tettünk eleget.
Papp Diána, a Nők Lapja vezetőszerkesztője, a napokban
jelentette meg új romantikus és - pár recept erejéig - gasztronómiával
fűszerezett könyvét, Kerek Perec címmel. A megjelenés alkalmából a tiszteletpéldányok mellé úgy
gondolta, hogy mi sem illene jobban, mint a Segítsüti alkalmából készített
pereceink. Valóban, a perecekhez készített kis zacskók és Diána könyv borítója
már első ránézésre is összhangban voltak, mintha egymásnak teremtették volna
Őket. :) Némi
korrekció után színes, egyedi szöveges zacskókat gyártottunk és nekiláttunk az 50 db perec elkészítésének…
Kisültek a perecek, holnapig várják, hogy zacskóba kerüljenek. Vera szerkeszti az egyedi szövegezésű csomagolásokat. A zacskók már összerakva várják gazdáikat...
|
Az író
Papp Diána a Népszavánál gyakornokként
kezdte az újságírói pályáját 1999-ben. Több női hetilapnak írt cikkeket,
majd rövid kitérőt tett a PR-szakmában, a TV2 sajtóosztályán is
dolgozott. Később a JOY magazin szerkesztőjeként, majd
vezetőszerkesztőjeként tért vissza a gyökereihez. 2008 márciusa óta
dolgozik a Sanománál a Nők Lapja vezetőszerkesztőjeként és a lap
rendszeres szerzőjeként.
2012 májusában jelent meg első regénye, a
Szerdán habcsók.
A könyv
Molnár Dóri, manóvarró és jógaoktató közel 30 éves, de még mindig
felelősség nélküli gyerekéletet él. Ugyan már elköltözött a szüleitől,
érzelmileg és anyagilag is erős függésben él tőlük. A késői felnőtté
váláshoz a sors a segítségére siet: a vásárban, ahol saját készítésű
figuráit árulja, egyszer csak felbukkan a szerelem, egy nála idősebb,
jóképű, külföldi férfi személyében. Dóri élete fenekestől felfordul, de a
változás sok-sok kérdéssel és megpróbáltatással jár. Hogy a távolsági
romantika megmutatja-e a saját útját a fiatal lánynak, vagy az maga a
célállomás, az kiderül a Kerek perecből.
Bookline Könyvek, 2013
...és a pihenés így kerek... perec
A recept
Hozzávalók 8 darabhoz (kb. 7x10 cm-es):
Feltétek:
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
A vizet keverjük össze az élesztővel és az olvasztott vajjal, majd hagyjuk pihenni 5 percig. Ezután tegyük bele a sót és a cukrot, és így is keverjük meg. Jöhet a kétféle liszt. Akkor lesz jó a tészta ha szép sima és nem ragad a tálba. Ha megvagyunk, akkor vegyük ki egy lisztezett deszkára, vagy szilikonlapra, és gyúrjuk még 5 percig. Formázzunk belőle egy nagy gombócot, majd egy késsel osszuk 8 egyenlő részre. A kis darabokból formázzunk 45-50 cm hosszú kb. ujjnyi vastag rudakat. A kép alapján készítsük el a perecet. Fektessük le a rudat, majd a két végét megfogva keresztezzük őket egymáson, és a végüket nyomjuk le a tésztarúd közepére. Figyeljünk oda, hogy a perec által kiadott két lyuk elég tágas legyen, mert összesülhet! Óvatosan tegyünk át négyet egy sütőlapra vagy sütőpapíros tepsibe kb. 4 cm-re egymástól. A tojással vagy vajjal kenjük meg őket, és fűszerezzük kedvünk szerint. Az előmelegített sütőben süssük 6 percig, de félidőnél fordítsuk meg a tepsit! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése