A padlizsánt alaposan megmossuk, megtörölgetjük. Felvágjuk kisebb darabokra és egy nagyobb tálban megsózzuk, csorgatunk rá citromot és pár percig állni hagyjuk. Addig előkészítjük a joghurtot. Picit megsózzuk, borsozzuk és egy csokor apróra vágott petrezselymet keverünk bele. Hozzáadunk még 2 evőkanál olivaolajat és ízlés szerint apróra vágott fokhagymát.
A padlizsánt sütőpapíros tepsibe terítjük, megszórjuk szárított bazsalikommal, borssal, borsikafűvel és meglocsoljuk olivaolajjal. Sütübe tesszük és addig sütjük, amíg meg nem puhul, majd másik fokozaton a tetejét átpirítjuk. (Fél liter joghurthoz két padlizsánt javaslok. A képen még csak az egyik került bele, később adtam hozzá a másikat.)
Ha megpirult, kivesszük a sütőből, kicsit várunk vele és hozzákeverjük az előre elkészített joghurtos öntethez. Hűtőbe tesszük és másnap fogyasztjuk mert akkor jobban összeérnek az ízek, a padlizsán magába szívja és átjárja a joghurtos öntet.
Hozzávalók:
- 1 citrom
- 2 padlizsán
- 500 ml natúr joghurt
- 1 csokor petrezselyem
- olivaolaj
- só, bors, bazsalikom, borsikafű
- 1-2 gerezd fokhagyma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése