Ezt a süteményt annak ajánlom, aki szereti a mancsosabb állagú, szaftos sütiket és a palacsintát. De tényleg, hidegen egészen olyan íze van mintha egy nagy rakott palacsinta lenne jó alaposan összepréselve.:)
A tojásokat a cukorral és az olajjal kavarjuk habosra, kézi habverővel. Keverjük hozzá a lisztet, tejet és a túrót. Végül a reszelt citrom héjat, a csokoládé darabokat és a két kanál baracklekvárt.
Bármilyen sütőpapírral bélelt formába tölthetjük. Én a 24 cm-es kerek tortaformát használtam. Tetejét szórjuk meg fahéjjal és tegyük előmelegített sütőbe. 170-180 fokon és süssük kb.: 30-40 percig.
Melegen és hidegen egyaránt finom, baracklekvárral ajánlom.
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 12 dkg kosher süteményliszt
- (vagy 32 dkg liszt)
- 3 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 dl olaj vagy olvasztott vaj
- 10 dkg cukor
- 2 vaniliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 2 nagy evőkanál baracklekvár
- 5 dkg narancsos étcsoki
- fél citrom reszelt héja
- tetejére őrölt fahéj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése