Sokszor eszembe jutnak azok az ízek, amik végigkísérték a gyerekkoromat, és amolyan védjegyeivé váltak a családi ebédeknek. Amikor eljön a hétvége, és próbálom kitalálni mi is legyen a közös ebéd, általában ízek és illatok villannak be a múltból, mint például a Nagyi féle rakott káposzta, a töltött karalábé, a szandokán (ez a mi elnevezésünk a tepsiben együtt ropogósra sült csirkecomb, burgonya, szeletelt paprika, és paradicsom négyesére), vagy az Anyukám által készített varázslatosan áttetsző friss zöldborsóleves, és a pikáns-zamatos szecsuáni csirke üvegtésztával.
Az egyik ilyen klasszikus a nagymamám sajtos csirkéje, ami rendkívül egyszerű, és a végeredmény egy szaftos és omlós csirkecomb, melynek a tetején a sajt ropogósra sül. Nem kell bonyolult köretet sem hozzá elképzelni. Egyszerű tepsis burgonyával és majonézes kukoricával tálalhatjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
A combokat a Nagyim ki szokta csontozni, de ennél én lustább voltam, szóval ezt a lépést kihagytam. Sózzuk és borsozzuk a húst, majd mártsuk bele lisztbe és tojásba. A tojást előzőleg 2-3 ek. tejföllel keverjük ki. A tepsit vagy a jénait kenjük ki margarinnal, és rakjuk sorba a combokat. Reszelt sajttal bőven hintsük meg. Takarjuk le fóliával, majd ha megpuhult a husi, akkor vegyük le, és süssük pirosra.
Ezúton is köszönöm Nagyi a kézzel írott szakácskönyvedet, igazi kincs! :)
Az egyik ilyen klasszikus a nagymamám sajtos csirkéje, ami rendkívül egyszerű, és a végeredmény egy szaftos és omlós csirkecomb, melynek a tetején a sajt ropogósra sül. Nem kell bonyolult köretet sem hozzá elképzelni. Egyszerű tepsis burgonyával és majonézes kukoricával tálalhatjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirke felsőcomb
- liszt
- tojás
- 2-3 ek. tejföl
- margarin
- reszelt sajt
- só
- bors
A combokat a Nagyim ki szokta csontozni, de ennél én lustább voltam, szóval ezt a lépést kihagytam. Sózzuk és borsozzuk a húst, majd mártsuk bele lisztbe és tojásba. A tojást előzőleg 2-3 ek. tejföllel keverjük ki. A tepsit vagy a jénait kenjük ki margarinnal, és rakjuk sorba a combokat. Reszelt sajttal bőven hintsük meg. Takarjuk le fóliával, majd ha megpuhult a husi, akkor vegyük le, és süssük pirosra.
Ezúton is köszönöm Nagyi a kézzel írott szakácskönyvedet, igazi kincs! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése