Ez egy jó kis húsmentes kímélő ebéd, ami jól variálható különböző halakkal, és zöldségekkel. Mivel paradicsom és tonhal fanatikus is vagyok, annál jobb nem is történhetett volna velem, minthogy felfedeztem ezt a két receptet a magyar GoodFood első számából. Csavartam azért rajtuk egyet és végül nagyon jól sikerült, ezért most megosztom veletek, remélem kedvet kaptok hozzá!
Hozzávalók a tonhalpogácsához:
Hozzávalók a paradicsomos-gombás rizottóhoz:
Hozzávalók a tonhalpogácsához:
- 1 nagy burgonya - 300g (60 g CH)
- 1 tonhalkonzerv (sós lében)
- 2 szardella filé
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 tk. friss kakukkfű
- 4 ek. szezámmag
- fokhagyma granulátum (100% szárított fokhagyma)
- frissen őrölt bors
- 2 tk. füstös őrölt pirospaprika
- 1 tk. római kömény
- olívaolaj
Hozzávalók a paradicsomos-gombás rizottóhoz:
- 1 ek. olívaolaj
- 100g rizs (barnarizs - 70 g CH)
- 1/2 fej vöröshagyma (100 g - 8 g CH)
- 200g barna csiperkegomba felkockázva (6 g CH)
- 1/2 kaliforniai paprika felkockázva
- 1 szeletelt konzerv hámozott paradicsom
- 400 ml zöldségalaplé (bio)
- parmezán
- 1/2 csokor petrezselyem felaprítva
- majoranna
- frissen őrölt bors
- só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése