2012. április 11., szerda

áfonyás-meggyes muffin

Jöjjön most egy kis édesség, amit egy délutáni kávézásra ütöttem össze. A Segítsütit díszítő csodás áfonyák ihlették, és egy üveg finom meggylekvár. A tésztához a farsangi cupcake-ét használtam, de egy kicsit egészségesebb formában. A kristálycukor helyett nyírfacukrot használtam, a liszt kétharmadát pedig kiváltottam zabpehelylisztre.





Hozzávalók 12 normál muffinhoz:

  • 15 dkg nyírfacukor (90 g CH)
  • 10 dkg zabpehelyliszt (65 g CH)
  • 5 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 3 ek. tej
  • 4 ek. házi darabos meggylekvár (kb. 35 g CH)
  • 15 dkg puha margarin
  • 2 tojás
  • 100 g áfonya , - 1-1 szem a muffinok közepébe, kb. 12 db.  (14 g CH)

A csokis muffin hozzávalóit összekeverjük, és a muffin papírok háromnegyedéig töltjük. Kb. 12 szem áfonyát előzőleg félreteszünk, és minden egyes süti tetejébe belenyomkodunk egyet úgy, hogy a teteje kilátszódjon. 170 fokon kb. 20 percig sütjük, és hagyjuk kihűlni.

Összesen: 204 g CH

2 megjegyzés:

  1. Úgy szeretem a fotóitokat:) Nagyon jó hangulatuk van:) Persze a muffint is megenném:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülünk, hogy tetszenek neked! :) Fontos nekünk, hogy kedvet adjunk az ételekhez!

      Törlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések