Jöjjön most egy kis édesség, amit egy délutáni kávézásra ütöttem össze. A Segítsütit díszítő csodás áfonyák ihlették, és egy üveg finom meggylekvár. A tésztához a farsangi cupcake-ét használtam, de egy kicsit egészségesebb formában. A kristálycukor helyett nyírfacukrot használtam, a liszt kétharmadát pedig kiváltottam zabpehelylisztre.
Hozzávalók 12 normál muffinhoz:
A csokis muffin hozzávalóit összekeverjük, és a muffin papírok háromnegyedéig töltjük. Kb. 12 szem áfonyát előzőleg félreteszünk, és minden egyes süti tetejébe belenyomkodunk egyet úgy, hogy a teteje kilátszódjon. 170 fokon kb. 20 percig sütjük, és hagyjuk kihűlni.
Összesen: 204 g CH
Hozzávalók 12 normál muffinhoz:
- 15 dkg nyírfacukor (90 g CH)
- 10 dkg zabpehelyliszt (65 g CH)
- 5 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 5 dkg keserű kakaópor
- 3 ek. tej
- 4 ek. házi darabos meggylekvár (kb. 35 g CH)
- 15 dkg puha margarin
- 2 tojás
- 100 g áfonya , - 1-1 szem a muffinok közepébe, kb. 12 db. (14 g CH)
A csokis muffin hozzávalóit összekeverjük, és a muffin papírok háromnegyedéig töltjük. Kb. 12 szem áfonyát előzőleg félreteszünk, és minden egyes süti tetejébe belenyomkodunk egyet úgy, hogy a teteje kilátszódjon. 170 fokon kb. 20 percig sütjük, és hagyjuk kihűlni.
Összesen: 204 g CH
Úgy szeretem a fotóitokat:) Nagyon jó hangulatuk van:) Persze a muffint is megenném:)
VálaszTörlésNagyon örülünk, hogy tetszenek neked! :) Fontos nekünk, hogy kedvet adjunk az ételekhez!
Törlés