Szó szerint új színt vihetünk az idei húsvéti menübe ha elkészítjük ezt az igazi olasz különlegességet. Aki szereti a spenótot nem fog csalódni, aki meg nem, az hátha kedvet kap az új formától.
Rá nem érős háziasszony lévén fagyasztott leveles tészta és mirelit spenót tökéletesen megfelel. A tésztát és a spenótot hagyjuk felengedni szobahőmérsékleten. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és vajon megfonnyasztjuk. Ráöntjük a spenótot és elfőzzük a levét majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Hozzáadjuk a túrót, a reszelt sajtot, 2 egész tojást, szerecsendiót, petrezselymet majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egy nagyobb és egy kisebb kört formázunk. A nagyobbikat egy kivajazott kapcsos tortaformába tesszük úgy, hogy a peremén túllógjon.
Beleöntjük a túrós spenótot. Kis mélyedéseket készítünk fakanállal és mindegyikbe egy-egy tojást csúsztatunk. A kisebb tésztakoronggal lazán befedjük. A lelógó széleket visszahajtjuk és összenyomkodjuk. Megkenjük a tetejét tojással. Sütőben kb. 50 percig sütjük.
Nekem hidegen sokkal jobban ízlett. Próbáljátok ki, nagyszerű köret lehet a főtt sonkához, kalácshoz.
Jó készülődést!
Hozzávalók:tojás
Rá nem érős háziasszony lévén fagyasztott leveles tészta és mirelit spenót tökéletesen megfelel. A tésztát és a spenótot hagyjuk felengedni szobahőmérsékleten. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és vajon megfonnyasztjuk. Ráöntjük a spenótot és elfőzzük a levét majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Hozzáadjuk a túrót, a reszelt sajtot, 2 egész tojást, szerecsendiót, petrezselymet majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egy nagyobb és egy kisebb kört formázunk. A nagyobbikat egy kivajazott kapcsos tortaformába tesszük úgy, hogy a peremén túllógjon.
Beleöntjük a túrós spenótot. Kis mélyedéseket készítünk fakanállal és mindegyikbe egy-egy tojást csúsztatunk. A kisebb tésztakoronggal lazán befedjük. A lelógó széleket visszahajtjuk és összenyomkodjuk. Megkenjük a tetejét tojással. Sütőben kb. 50 percig sütjük.
Nekem hidegen sokkal jobban ízlett. Próbáljátok ki, nagyszerű köret lehet a főtt sonkához, kalácshoz.
Jó készülődést!
Hozzávalók:tojás
- 40-50 dkg leveles tészta
- 80 dkg spenót
- 1 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg parmezán vagy füstölt sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tojás
- a belsejébe kb 8 db tojás
- szerecsendió, só, bors
Igazi húsvéti finomság:) Kipróbálom:)
VálaszTörlésGyönyörű, és ötletes! Csatlakozom az előttem szólóhoz, ki kell próbálnom, hátha megváltozik a véleményem a spenótról... :P ^^
VálaszTörlésHonnan van ez a szép sütőforma?
Köszönjük, a forma sima kapcsos tortaforma, a tetejére a tésztából szaggattam virág és szivecskeformát, rátettem a közepére, lekentem tojással és sütés után is megmaradt a minta. Jó sütügetést!
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés