2014. október 8., szerda

Banános keksz kardamommal (gluténmentes)

Tökéletes azonnal puha linzer és gluténmentes.
A zabpehelyliszttel ez volt az első próbálkozásom, nagyon finomra sikerült.
Egy tálba teszem a liszteket, a cukrot és a hideg vajat felkockázva. Az egészet kézzel összemorzsolom. Hozzáadom a kardamomot és a banánt (ezt előre villával törjük össze). Alaposan összegyúrjuk egy tojás és ha szükséges még egy kis kukorica vagy zabpehelyliszt segítségével. Simára gyúrjuk, ne ragadjon a tészta. Hűtőben legalább egy órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. Sütés közben nem veszti formáját csak egy kicsit emelkedik .Előmelegített sütőben, 200 fokon pár perc alatt kisütjük. Ha kihűl, utána is puha, omlós marad. Baracklekvárral össze is ragaszthatjuk.



Hozzávalók:

- 300 gr vaj
- 500 gr zabpehelyliszt
- 150 gr kukoricaliszt
- 200 gr porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2 banán
- 1 kávéskanál őrölt kardamom


-

3 megjegyzés:

  1. Bocsi, de ha zab van benne akkor már nem beszélünk gluténmentességről...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia

      Még gyerekcipőben járok-e témában de úgy tudom a zab fogyasztható gluténérzékenyeknek is, természetesen ha feldolgozás során nem érintkezett búzaliszttel. Nagyon érdekelne szakértő vélemény erről, kérlek írj ha van kedved :)
      köszönöm

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések