Végre van remény a tavaszra! A hosszú tél után kifejezetten jól esnek az olyan friss alapanyagok mint a sóska vagy a medvehagyma. Nagy energiával látnak el, kedvezően hatnak az emésztésre, kitűnő vértisztító hatásúak, és erősítik az immunrendszert. Egyszóval felpezsdítik a régóta alvó szervezetet. Leginkább pesto formájában állnak el, melyet felhasználhatunk különböző tésztákhoz, mártogatósokhoz, de akár bármilyen töltelékként is.
Íme néhány variáció...
Sóska pesto
Íme néhány variáció...
Sóska pesto
Hozzávalók:
- 4 marék sóska
- 1 marék pirított szeletelt mandula
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy ek. parmezán
- só
- bors
- kb. 0,5 dl szőlőmagolaj
Medvehagyma pesto napraforgómaggal
Hozzávalók:
- 2 csokor medvehagyma
- 1 marék sós hántolt napraforgómag
- 1 nagy ek. parmezán
- só
- bors
- kb. 0,5 dl szőlőmagolaj
Pestós túrókrém
Hozzávalók:
- 2 evőkanál medvehagyma pesto
- 3 evőkanál krémsajt
- 250 g túró vagy juhtúró, de lehet feta sajt is
- só ha szükséges
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése