2012. március 23., péntek

Tönkölylisztes sztrapacska

A jó dolgokról nehéz lemondani és tulajdonképpen nem is kell egészen. Ezen elv mentén haladva, azt gondoltam, hogy "jókalóriásítom" a sztrapacskát. Persze a juhtúrót és a szalonnát nem lehet, de a tésztát meg lehet próbálni. Nincs más dolgod, mint a fehér lisztet másra cserélni. Mivel a juhtúró íze nagyon intenzív, szinte észrevehetetlen a turpisság a tésztával. Nem fogyókúrás kaja így sem, de egy fokkal jobb. Néha pedig muszáj kicsit bűnbe esni, nemde? ;)



Hozzávalók
  • fél kiló krumpli (100 g CH)
  • 25 dkg tönkölyliszt (160 g CH)
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 25 dkg juhtúró
  • 3 ek. tejföl
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • szalonna

A krumplit meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót és sűrű nokedli tésztát készítünk belőle. Vizet forralunk és nokedliszaggatónk kiszaggatjuk.
A juhtúrót egy serpenyőben addig melegítjük, amíg folyós nem lesz. Hozzáadjuk a tejfölt és a fokhagymát. Kicsit összemelegítjük. A tésztát elkeverjük a juhtúrós keverékkel és megszórjuk pirított szalonnával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések