2012. március 14., szerda

Sült zöldségek

Tipikus húsevő magyar családból származom, de azt vettem észre, hogy a bloggerkedésem óta egyre jobban csábít a vegetarianizmus. Sok lehetőséget látok a zöldségek variálásában, és abban, hogy hogyan lehet a húst helyettesíteni. Mondhatnám úgy is, hogy kreativitást igényel ez a fajta táplálkozásmód, és nem mellesleg sokkal egészségesebbnek is érzi magát tőle az ember. A legújabb felfedezésem pedig az, hogy milyen fantasztikus ízkavalkád rejlik egy csapat sütőbe bedobott zöldségben! Lehet hogy sokan nyúlpogácsás szarvasgombaragut várnának tőlünk édesburgonya pürével, de van amikor a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, és úgy gondoljuk ezt is meg kell mutatnunk. Ez a "recept" erre a legjobb példa: zöldségek + olívaolaj + só + bors = ki kell próbálni! :)

Én most a képen látható zöldségeket használtam, nevezetesen: sárgarépa, fehérrépa, fokhagyma, lilahagyma, burgonya, kelbimbó, cékla, és még egy alma is belekerült.
Friss kenyérrel, és krémsajttal ajánlom, de készíthetünk hozzá különböző mártogatósokat. Például fokhagyma mártást, diómártást, vagy a képen látható kéksajtos-diós mártást:
  • 15 dkg kékpenészes sajt
  • 200 g krémsajt
  • 1 tk. joghurt, vagy tejföl
  • 1 marék dió összetörve, és sütőben 2-3 percig pirítva

De meg lehet locsolni sütés előtt a zöldségeket az olívaolajon kívül szójaszósszal vagy egy kis chiliszósszal is. Kakukkfű vagy rozmaring is kerülhet mellé. Jó kísérletezést!

1 megjegyzés:

  1. Volt szerencsém megkóstólni és nagyon ízlett annyia, hogy most sül a sütőben. Köszi Eszti!

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések