2012. február 8., szerda

Joghurtos hal, magvas kölessel

Mindig vannak fellángolásaim az egészséges konyha iránt. Remélem ezúttal tartósabb lesz...
Mostanában sok halat eszünk ami után nem csak a gyomor hanem a lelkiismeret is nyugodt marad. :)



Egy tálkában összekeverjük a joghurtot és az olivaolajat a fűszerekkel. (só, bors, rozmaring) Majd egy gerezd fokhagymát belepréselünk.
Az enyhén besózott halfiléket tűzálló tálba fektetjük és ráöntjük a fűszeres joghurtot. A tetejét megszórjuk durvára vágott fokhagymával. Sütőbe tesszük. Amíg átsül, elkészítjük a kölest. Egy bögrényit megmosunk, majd kétszeres mennyiségű sós vízbe feltesszük főni. Néha megkeverjük. Mire elfő a víz készen is lesz. A magvakat egy serpenyőben megpirítjuk és hozzákeverjük a köleshez.
Tálaláskor a halra facsarhatunk egy kis citromot.

Hozzávalók:

  • 2 tengeri halfilé
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • durvára darált színes bors
  • rozmaring
  • só 
  • olivaolaj
  • 1bögre köles
  • magvak
  • 1 gerezd citrom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések