Eszti jóvoltából szerencsére sikerült ráakadnom a receptre Stahl Judit könyvében. Mint írja, Ő is sokat kísérletezett mielőtt a legjobb eredményre jutott. El kell ismerjem, isteni és tényleg szinte teljesen ugyanolyan, mint az eredeti!
Hozzávalók:
- összesen 10 dkg dió, mogyoró, mandula
- 5 dkg cukrozott narancshéj
- 5 dkg vaj
- 5 ek. tejszín
- 5 dkg cukor
- 3 dkg liszt
- 15 dkg étcsoki
A sütőt 175 fokra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A diót, mandulát, mogyorót egy zacskóba tesszük vagy egy konyharuhával lefedjük és húsklopfolóval apróra törjük. A narancshéjat apróra vágjuk és összekeverjük a magvakkal.
A vajat, a tejszínt és a cukrot közepes lángon összeolvasztjuk, majd nagyobb lángon felforraljuk. Ha felforrt azonnal levesszük a tűzről és hozzákeverjük a magvakat, narancshéjat és a lisztet.
Egy teáskanállal egymástól 5 cm-re kis halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsibe és a tetejüket a kanál hátával szépen elsimítjuk, hogy kis korongokat kapjunk. Sütőbe tesszük és 10-12 perc alatt megsütjük. Miután kivettünk egy adag tallért, mindig figyeljünk rá, hogy egy kicsit megszilárduljon mielőtt kivennénk a tepsiből.
Egy lábosban vizet melegítünk, a csokit feltörjük és egy tálban a gőz fölött megolvasztjuk. A korongokat a csokiba forgatjuk, egy rácsra tesszük és hagyjuk a csokit megszilárdulni. Lehet kapni külön csokikészítéshez használható rácsokat, de ez nem feltétlenül szükséges. Én egyszerűen a sütőrácsot használtam és egy tepsit raktam alá a lecsepegő csoki miatt.
A végeredményről annyit, hogy az elkészült adagot vendégségbe szerettem volna vinni, de töredelmesen be kell valljam, hogy előbb elfogyott, mint el tudta volna indulni vele :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése