A Quesadilla egy nagyon izgalmas étel, főleg ha van kedvünk egy kicsit kreatívkodni a konyhában. Mondhatjuk úgy is, hogy ez a mexikói melegszendvics, de egészen más mint a miénk. Kétféleképpen készülhet ez a tortilla lepényke: vagy egy darabot megtöltünk és összehajtjuk, vagy két tortilla lap közé tesszük a tölteléket majd a kerek formát feldaraboljuk. A töltelék szó szerint bármi lehet és ez benne a nagyszerű. Néhány péda: sajt-hagyma-paradicsom, babpüré-chili-paradicsom salsa, lazac-krémsajt-spenótlevél, kaliforniai paprika-sonka-bazsalikom, vagy akár egy egyszerű darált húsos ragu... Én most két félét készítettem paradicsom szósszal és tejföllel, (ez utóbbi állítólag egyáltalán nem autentikus de finom :)) és a guacamole is elhagyhatatlan kelléke. Jó ötletelést, kísérletezést!Hozzávalók a Mexikói csirkéshez (2 személyre)
- 4 tortilla

- fél csirkemell
- 2 szál újhagyma
- piros és zöld kaliforniai paprika
- 10 dkg cheddar sajt
- szerecsendió
- kurkuma
- pirospaprika
- fokhagymapor
- mustármag
- fahéj
A zöldhagymán és az összetört fokhagymán megpirítjuk a húst. Mikor elkezd fehéredni hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Közben egy kis serpenyőben megfonnyasztjuk a vékonyra szeletelt paprikákat, majd hozzáadjuk a húshoz. Az egyik tortillára rászórjuk a fél adag sajtot, majd arra a tölteléket, és a másikkal pedig lefedjük az egészet. Serpenyőben mindkét oldalát, grillsütőben vagy a sütőben grill alatt megsütjük. De csinálhatjuk egy tortillából úgy hogy félbehajtjuk.
Hozzávalók a Mangós-csirkés-spenótoshoz (2 személyre)
- 4 tortilla

- fél csirkemell
- fél lilahagyma
- fokhagymapor
- spenótlevél (bébi dobozos)
- 1 mangó
- friss bazsalikom
- 10 dkg reszelt zsírosabb sajt
A lilahagymát megkaramellizáljuk, majd a csíkokra vágott csirkét sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport és megsütjük. Lehúzzuk a tűzről, és amíg forró rádobjuk a spenótleveleket. Közben a mangót felkockázzuk és forró serpenyőben kicsit megsütjük, de ha elég puha akkor ezt el is hagyhatjuk. Végül a mangót is összeforgatjuk a hússal és rászórjuk a bazsalikom leveleket. A Az egyik tortillára rászórjuk a fél adag sajtot, majd arra a tölteléket, és a másikkal pedig lefedjük az egészet. Serpenyőben mindkét oldalát, grillsütőben vagy a sütőben grill alatt megsütjük. De csinálhatjuk egy tortillából úgy hogy félbehajtjuk.
Paradicsomszósz:
2 db újhagymát olíva olajon megpárolunk, hozzádobunk 3 db érett paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és adunk hozzá ízlés szerint fokhagymát vagy fokhagymaport. Kicsit összefőzzük, és leturmixoljuk, de azért maradjanak benne nagyobb paradicsomdarabok. A hűtőben 15-20 perc alatt lehűtjük.
Isteni harapnivaló lett belőle! Vajon szenvichmakerben is működne?
VálaszTörlésKöszi! :) Gondolkodtam rajta én is, szerintem működne de szinte biztos, hogy négyzetes formát kellene vágni a tortillából
VálaszTörlésMinden nap tudnék ilyeneket enni
VálaszTörlés