Kedves sógornőmmel készítettük ezt az ételt. Fantasztikus szakács, elképesztő ötletekkel. Mindig újít, és inspirál! Tulajdonképpen neki is indítania kéne egy blogot, biztos rajongója lennék. :) Azt mondják, a konyhában épp elég egy szakácsnő, de vele nagyon jó az összhang, és a főzés igazi móka. Ezt a receptet ő említette nekem, és kis idő múlva már lelkesen lyukasztottuk a póréhagymákat. Íme az eredmény…
Hozzávalók:
Tisztítsuk meg a hagymákat, majd vágjuk kb. 10 cm-es darabokra. Belsejüket egy fakanál nyelével nyomkodjuk ki úgy, hogy a felső két réteg maradjon meg. Forró vízbe dobjuk bele őket, és pár percig pároljuk, majd tegyük félre.
A kinyomkodott belső részt kockázzuk fel, és egy kis olívaolajon pároljuk puhára. Keverjük a húshoz, majd sózzuk, és borsozzuk az egyveleget.
Töltsük meg a hagymákat a húsos keverékkel, és fektessük őket egy kivajazott üvegtálba. A töltéshez mi egy habkinyomót használtunk, így percek alatt megvoltunk a művelettel.
A hagymák tetejét locsoljuk meg sós tejföllel, és a reszelt rajttal.
Fólia alatt süssük kb. 180 fokon, majd ha a hagymák megpuhultak (kb. 45 perc), akkor pirítsuk meg a tetejét.
Tipp: Vegetáriánus formában is el lehet készíteni, pl. rizzsel vagy paradicsomos bulgurral töltve!
Hozzávalók:
- 3 póréhagyma
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 kis tejföl
- 15 dkg sajt (parmezán is nagyon passzol hozzá)
- olívaolaj
- vaj
- só
- bors
Tisztítsuk meg a hagymákat, majd vágjuk kb. 10 cm-es darabokra. Belsejüket egy fakanál nyelével nyomkodjuk ki úgy, hogy a felső két réteg maradjon meg. Forró vízbe dobjuk bele őket, és pár percig pároljuk, majd tegyük félre.
A kinyomkodott belső részt kockázzuk fel, és egy kis olívaolajon pároljuk puhára. Keverjük a húshoz, majd sózzuk, és borsozzuk az egyveleget.
Töltsük meg a hagymákat a húsos keverékkel, és fektessük őket egy kivajazott üvegtálba. A töltéshez mi egy habkinyomót használtunk, így percek alatt megvoltunk a művelettel.
A hagymák tetejét locsoljuk meg sós tejföllel, és a reszelt rajttal.
Fólia alatt süssük kb. 180 fokon, majd ha a hagymák megpuhultak (kb. 45 perc), akkor pirítsuk meg a tetejét.
Tipp: Vegetáriánus formában is el lehet készíteni, pl. rizzsel vagy paradicsomos bulgurral töltve!
Nagyon finom lehet Eszter!!!! Puszi Miki
VálaszTörlésAz volt, próbáljátok majd ki! :) puszi
VálaszTörlés