Egy borongós őszi napot tehetünk színesebbé ezzel az izgalmas, fűszeres főzelékkel.
A csicseriborsót legalább egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben megfőzzük. A főzővízbe teszünk egy gerezd fokhagymát, 1 babérlevelet, koriandermagot, sót és puhára főzzük. Egy serpenyőben, kevés olajra feltesszük a felaprított vöröshagymát és az 1 gerezd fokhagymát. A szezámmaggal együtt megpirítjuk. Rádobjuk a felkockázott zellert, répát és petrezselyemgyökeret. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor hozzáöntjük a szintén megfőtt csicseriborsóhoz. Ízesítjük kurkumával, borssal. Friss petrezselymet aprítunk hozzá. A tejfölt elkeverjük a liszttel és hozzáöntjük a zöldséges csicseriborsóhoz. Elkeverjük, felforraljuk és ízesítjük ha még szükséges.
Falafel, Csicseriborsós-fetás saláta, Humusz.
Hozzávalók:
- 200 gr csicseriborsó
- 1 db nagy sárgarépa
- 1 db kicsi petrezselyemgyökér
- 100 gr zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- fél fej vöröshagyma
- 1 púpos kanál szezámmag
- 1 kávéskanál őrölt koriander mag
- fél csokor petrezselyem
- kurkuma
- 3 ek. tejföl
- 1, 5 ek. liszt
- víz
- só, bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése