Voltatok már a Sugar! Shop-ban?
Ha még nem, akkor ez egy olyan program amit egyszerűen nem szabad kihagyni! Igen program, és aki szereti az édességet annak ez kötelező! Mi a lányokkal párszor megfordultunk már a Paulai Ede utcában lévő cukrászdában, tehát tapasztalatból mondjuk, hogy 1 órácska is elröppen mire körbenézünk, kicsit leülünk, sütizünk és álmélkodunk. Aki ide belép, egy varázslatos világba csöppen, ahol óriás nyalókák, cukorka zuhatagok, édes hamburgersütik, látványos muffinok, fagylaltok, csodaszép macaronok, és egy ajándék shop is várja az oda betérőt.
De ki ez a desszertőrült?
Mindez Horváth Eszter (cukrász, stylist) érdeme, aki megvalósította álmait a design cukrászdájával. Elmondása szerint sikere abban rejlik, hogy először az édességek küllemét találja ki, majd azt, hogy miből lenne finom és milyen textúrája legyen. Pont fordítva gondolkodik mint egy klasszikus cukrász, így nála a dizájn és a külsőség sokkal nagyobb szerepet kap, mint más cukrászdákban.A könyv
Eszter most megjelent első könyve által mi is betekintést nyerhetünk csodás világába. Nemcsak megismerhetjük a sütési technikáit, ötleteit és trükkjeit, de ezek elsajátításával variálhatjuk is kedvünk szerint a recepteket. A szép fotók és tartalmas edukáció mellet a könyv arra bátorít, hogy mi is találjunk rá saját stílusunkra, és használjuk szabadon a kreativitásunat, hogy a sütés igazán szívből jövő szórakozás legyen.Milyen különleges sütemények receptjeit találjuk a könyvben?
A könyv két részből áll. Az első felében olyan alapokkal
ismerkedhetünk meg, mint például a sütési kellékek, az alapanyagok, és
a sütési idők , amit ezúttal egy egy jól használható táblázat formájában
láthatunk. A cukrászdában is megtalálható sütemények trükkjeit is elleshetjük,
hogy otthon majd mi is el tudjuk készíteni a mintás piskótát, a
csokoládéganázst, a habcsókot, a pillecukrot, a kandírozott almát, vagy épp a
cukorvirágokat.
A receptkönyv második fele az elsőben megismert alapokra
épít. A Mix & Mach elvén kreativitásra szólít fel minket, hogy kedvünk szerint
kombináljuk a már megismert önteteket, tésztákat és díszítőelemeket.
4 desszertasztalon keresztül ismerhetjük meg az édességeket,
amik a Rainbow party, Pink party, Palm Beach party, Natúr party címeket kapták.
Az utóbbi a kedvencünk rusztikussága, természetessége, na és a sok csoki és
gyümölcs miatt, de a pink party hangulata is megfogott minket, egyszerre sikkes
és elegáns, bájos és csajos receptjei miatt.
Kiknek ajánljuk a könyvet?
A szerző most a kezdőkhöz, és a haladókhoz is szól
egyaránt. Ha szeretnéd kiélni a kreativitásod a konyhában, vagy szeretnél
ellesni pár trükköt, esetleg egy partyra készülsz ahol le szeretnéd nyűgözni a
vendégeidet, akkor ez a te könyved! A design elvű gondolkodás, a formabontó és
újjító sütemények világa nagyon közel áll hozzánk, ezért mi is jó szívvel
ajánljuk ezt a könyvet!
A nagy teszt
Ha még ezek után is tétováznál, akkor kövess majd minket, ugyanis
hamarosan mi is próbára tesszük, mint ahogy nemrég, a szintén Boook kiadó
gondozásában megjelent Lila Füge könyvet is.
Arra kérünk titeket,
hogy írjátok meg a post alá commentben mely receptek tetszjeit látnátok szívesen itt
nálunk a blogon! Kiválasztottuk kedvenceinket amiből ti hármat választhattok. A listát lentebb olvashatjátok, gyertek szavazni!
A TeaRoom kedvenc Desszertőrült! receptjei:
2. Jégkrémsüti
3. Túrókrémes cupcake
4. Hamburger
5. Csokikrém
6. Pinky cake
7. Pöttyös és csíkos tekercsek
8. Málnás sajttortácskák
9. Pink muffin
10. Csíkos pohárkrém
11. Viktória torta
12. Édes-sós ropogós
13. Csokis-málnás tart
14. Csokitrió
15. Mini csokitorták
16. Eszter kedvenc brownie-ja
17. Csokis kosárkák
Egy desszertasztal, és az a csodás szivárványtorta mindenki kedvence :)
Csíkos pohárkrém, Csokis málnás tart, Csokitrióó. :) Mindegyik mennyei a Sugarban. várom a tesztet :)
VálaszTörlésCSOKI!!!A Csokitrió és a csokis málnás tart nagyon jól hangzik,remélem láthatjuk majd a blogon:)
VálaszTörlésTúrókrémes cupcake, Csokis-málnás tart, brownie :)
VálaszTörlés