Adagokat sajnos nem fogok tudni pontosan írni mert nem néztem de talán mindenki készített már palacsintát és krumplipürét a családnak. Hát kb most is ez a mennyiség szükséges.
Feltesszük sós vízben főni a burgonyát, addig bekeverjük a palacsinta tésztát (inkább pici sóval vagy nélküle de cukor most nem kell bele). Félretesszük kicsit, addig előkészítjük a hagymás krumplipüré hozzávalóit. Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágunk és az összetört burgonyához kavarjuk. Hozzáteszünk még ízlés szerint vajat és 1-2 kanál tejfölt. Picit sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk.
Kisütjük a palacsintákat és megtöltjük őket az előzőleg elkészített krumplis masszával. A palacsinta két oldalát picit behajtjuk mielőtt feltekernénk. Mindegyiket egy-egy baconbe csavarjuk. Tűzálló tepsit kicsit megolajozunk és szép sorban belefektetjük a megtöltött palacsintákat. Itt-ott tejfölt csepegtetünk rá és megszórjuk apró szalonna darabokkal. Sütőben sütjük amíg a széle kicsit ropogós nem lesz.
Ez így önnmagában is laktató ízletes ebéd. Ha marad belőle másnap akkor készíthetünk hozzá egy kis resztelt csirkemájat: A csirkemájat megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megdinszteljük. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, rátesszük a csirkemáj csíkokat, az apróra vágott fokhagymát, sóval, majorannával, őrölt borssal fűszerezzük. Pár perc alatt készre sütjük. A maradék töltött palacsintát karikákra szeljük, tepsibe rakva átforrósítjuk és a máj mellé köretként tálaljuk.
Ha tehetitek ne mondjatok le róla :)
Hozzávalók:
- palacsinta (2 tojás, liszt, víz, kis tej, só)
- burgonya
- bacon
- szalonna kockák
- tejföl
- vaj
- vöröshagyma
- só, bors, olaj a sütéshez
- Májhoz: csirkemáj (kb 40-50 dkg), vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, majoranna, só, bors
Egy szempillantás alatt beleszeretett épp diétázó:-)) családom:-)) Megrendelés megtörtént:-))Köszönjük!
VálaszTörlésRemélem nálatok is bekerül a családi szakácskönyvbe és hagyománnyá válik diétás időszakokban ;)
VálaszTörlés