Itt a nyár! Mi lehetne jobb ilyenkor a kerti sütögetésnél, amikor a szenen sült ételeket átjárja az a jó kis füstös íz. Ráadásul mindig akad valami új dolog amivel lehet kísérletezni. Legutóbb a bacon volt "terítéken" és fantasztikus hozzávalónak bizonyult. Annyira feldobta a legegyszerűbb zöldséget is, hogy aztán végül szinte minden alapanyag, a csirkemáj, az aszalt szilva, és a répa is be lett tekerve.Baconös csirkemáj, szilva, répa:


- 1 nagy zacskó bacon szalonna
- 6 db csirkemáj (4 személyre)
- 1 zacskó aszalt szilva
- vékony zsenge hámozatlan répa
- nyársak (a szilvás baconos saslikhoz)
- fogpiszkáló (a májhoz és a szilvához)
Csirke citromos pácban (érdemes 1-2 órát hűtőben pihentetni):
- 1 kg csirkemell (4 személyre)
- 1 dl olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 tk fokhagymasó
- 1 marék petrezselyem aprítva
- bors
Köretnek, főtt kukorica, majonézes kukorica, fűszeres krumpli:
- 3 cső kukorica kettévágva
- 1 konzerv kukorica, 1 kis doboz tejföl, 1 ek majonéz, 1 tk petrezselyem, só, bors összedolgozva
- 1 kg burgonya nagyobb hasábokra vágva, amit leöntünk 1dl olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 1 ek pirospaprikával, majd az egészet alaposan összeforgatjuk és tepsiben ropogósra sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése